loader
Foto

Pensia, un drept câștigat

Miercuri, 24 iulie, de la ora 13:00, am urmărim la TVR 1 o ediție de colecție ”Oamenii și legea”.

 

Oamenii și Legea

Din toamna acestui an, actualul punct de pensie va fi înlocuit de un punct de referinţă. Astfel, cuantumul pensiei se va determina prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă. După aplicarea noului mod de calcul, pensiile stabilite pe baza legislaţiei anterioare se vor recalcula, din oficiu, adică nu va trebui cerută de pensionari, în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a măsurilor, respectiv până la 1 martie 2025. În acest context, Casa Naţională de Pensii Publice a stabilit modelele deciziilor privind recalcularea. Detalii, în ediţia de miercuri, 24 iulie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Răzvan CRĂCIUNAŞ, avocat.

(w882)Potrivit legii pensiilor, categoriile de români care vor beneficia de puncte în plus sunt: cei care au terminat facultate, masterat; cei care au făcut armata; cei care au luat sporuri, prime, premii; cei care au făcut ore suplimentare; mamele cu un copil până la vârsta de 16 ani sau adoptă un copil sau au un copil adoptat de care se ocupă până la 14 ani; cei care au peste 25 de ani contributivi.

(w882)Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanţi factori atunci când vorbim de pensie. Vestea bună este că de acum o puteți verifica şi online. Tot ce trebuie să faceţi este să vă activaţi un cont online pe site-ul Casei Naţionale de Pensii. Pentru a vi-l crea, trebuie să completaţi un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)Ediția a fost difuzată în premieră pe 16 mai 2024.


***

MODERATOR
• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
• Raluca AMZĂR

REALIZATOR
• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
• Mihaela GRECU

 

 

9:59 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

10.00-11.12 Canotaj simplu vâsle serii (Mihai Chiruţă )

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

11:15 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1