loader
Foto

Pensia, un drept câștigat

Joi, 16 mai, de la ora 13:00, am urmărit la TVR 1 o ediție ”Oamenii și legea”.

 

Din toamna acestui an, actualul punct de pensie va fi înlocuit de un punct de referinţă. Astfel, cuantumul pensiei se va determina prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă. După aplicarea noului mod de calcul, pensiile stabilite pe baza legislaţiei anterioare se vor recalcula, din oficiu, adică nu va trebui cerută de pensionari, în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a măsurilor, respectiv până la 1 martie 2025. În acest context, Casa Naţională de Pensii Publice a stabilit modelele deciziilor privind recalcularea. Detalii au fost, în ediţia de joi, 16 mai, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Răzvan CRĂCIUNAŞ, avocat.

(w882)

Potrivit legii pensiilor, categoriile de români care vor beneficia de puncte în plus sunt: cei care au terminat facultate, masterat; cei care au făcut armata; cei care au luat sporuri, prime, premii; cei care au făcut ore suplimentare; mamele cu un copil până la vârsta de 16 ani sau adoptă un copil sau au un copil adoptat de care se ocupă până la 14 ani; cei care au peste 25 de ani contributivi.

(w882)

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanţi factori atunci când vorbim de pensie. Vestea bună este că de acum o puteți verifica şi online. Tot ce trebuie să faceţi este să vă activaţi un cont online pe site-ul Casei Naţionale de Pensii. Pentru a vi-l crea, trebuie să completaţi un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR
• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
• Raluca AMZĂR

REALIZATOR
• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
• Mihaela GRECU

 

 

18:30 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Tema: Scriitor in Romania (dialog cu scriitori din gen diferite-trecut, prezent)

Producator-Mimi Necula

Co-moderator-Nadine Vladescu-Jurnalist TVR

Invitati:​Mihai MITRICĂ, Director Executiv Bookfest

Liviu G,Stan, scriitor
Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Mimi Necula, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 13

Producător Daniela Enăchescu

 
 TVR transmite dezbaterea candidaţilor la conducerea Comisiei Europene

România se numără printre cele 10 ţări care adresează întrebări candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene. Dezbaterea va fi transmisă în ...

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru vă invită la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţa vara, la „Exclusiv în România”

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu merg în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât ...

 

#tvr1