loader
Foto

Galerie foto

Petru Gabor – „Curierul speranței”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 11 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

La cea de-a treia întâlnire pe care echipa „Omul anului” o propune telespectatorilor TVR 1, descoperim puterea faptelor bune și poveștile altor doi supereroi.

Despre Petru Gabor se pot scrie romane întregi! Pentru că este extraordinar cum un om simplu a reușit să devină un supererou pentru toți cei care, în timpul conflictelor armate din Ucraina, își pierduseră speranța. Și, în simplitatea sa, în modestia sa, a dat sens întregii lumi pe care ne-o dorim: „Un singur om poate face mult bine, însă mai mulți oameni uniți pot face minuni”.

Înainte de războiul din Ucraina, Petru avea o firmă de transport internațional și lucra ca șofer. A auzit că oamenii simpli strânseseră ajutoare pentru cei de peste graniță, însă nimeni nu putea ajunge pe linia frontului. A plecat el. Pentru că avea de dăruit Universului ceea ce-i fusese împrumutat în urmă cu mulți ani: bucuria vieții!

(w882)

De la începutul războiului, Petru Gabor s-a implicat ca voluntar și, mai apoi, ca președinte al Asociației „Voluntari Fără Frontiere”. El își riscă viața în misiuni umanitare pe teritoriul Ucrainei, în zonele de conflict, aproape de linia frontului, pentru a ajuta civilii. A evacuat mii de civili din aceste zone, a trecut granița cu peste 700 de mame și de copii în România, asigurându-se că le găsește sprijin. A fost prins și bătut de ruși, a fost rănit și, totuși, își continuă misiunea, convins fiind că că „cineva trebuie să o facă și pe asta, cineva trebuie să îi ajute și pe acești oameni”. Iar în septembrie, în perioada inundațiilor, Petru Gabor a reușit să se implice și în campaniile desfășurate în Moldova noastră, în zona Galaților, pentru a-și ajuta semenii.

(w882)

(w882)

Îl cunoaştem vineri de la ora 18.15, la TVR 1, în episodul trei al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Curierul speranței” este titlul reportajului care ne vorbeşte despre el.

Alături de cei doi invitați ai ediţiei, Mădălina și Bogdan descoperă, aşadar, încă doi oameni valoroși de lângă noi și minunatele lor povești de viață. De altfel, invitații sunt ei înșiși doi oameni de poveste. Călită în zonele de conflict și război, Alina Grigore, jurnalist cu experiență în mișcările de front, s-a alăturat campaniei „Omul anului”, aducând cu ea povești din prima linie a frontului. Iar cel de-al doilea invitat special, Alexandru Tomescu, este muzicianul cu arcuș fermecat cu și suflet de aur, care se implică nemijlocit în campanii sociale umanitare, pentru că știe că puterea muzicii este nemăsurată.

(w882)

(w882)

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

21:00 ​ Fantomas

(FANTOMAS-Franţa, 1964)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Andre Hunnebelle

Cu: Jean Marais, Louis de Funes, Mylene Demongeot

* Comedie, film de aventuri. Un personaj mascat misterios înspăimântă Parisul, comiţând jafuri şi crime sub numele de Fantomas. Comisarul Paul Juve (Louis de Funes) şi ziaristul Fandor (Jean Marais) anchetează cazul, fiecare cu metodele sale. Dar confruntarea cu acest maestru al deghizărilor este o adevărată provocare, fiindcă Fantomas îşi derutează adversarii schimbându-şi permanent înfăţişarea şi preluând chiar identitatea lui Fandor.Redactor Corina Feleagă

23:00 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)
 
Blestemul de-a lungul secolelor, evoluţia farmaciei în Transilvania şi Banat, cinecluburile din vestul României. Din 10 octombrie, sezon nou „Istorii ascunse”, la TVR 1

Poveşti captivante ne aduce din nou Cristina Băican în noul sezon „Istorii ascunse”, la TVR 1.  Mergem pe firul istoriei și descoperim lucruri ...

Ioana Vârtosu – „Terapia cu apă… și suflet”

Ioana Vârtosu – „Terapia cu apă… și suflet”

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 11 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

Petru Gabor – „Curierul speranței”

Petru Gabor – „Curierul speranței”

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 11 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

 

#tvr1