loader
Foto

Pianista Maria Răduțu, invitata emisiunii #CREATIV

Directorul Festivalului Soundgarden din Viena, Maria Răduțu, a susținut cu succes concerte în săli precum: Carnegie Hall, Musikverein, Salle Gaveau din Paris, The Smith Center din Las Vegas. Aflați povestea ei la TVR 1, vineri, 26 aprilie, ora 23.30!

 

#CREATIV

Maria a început studiul pianului la București, iar la 14 ani, după numeroase competiții naționale și internaționale câștigate, la îndemnul lui Iosif Sava, a început studiul la Conservatorul din Viena. Concertele și recitalurile au purtat-o pe Maria în Europa, Asia și America. Îi place să gândească programe inedite de recitaluri și se implică în organizarea concertelor. Prin cd-urile ei, promovează atât tradiția clasică cât și muzica contemporană.

 

(w882) Maria Radu

"Mi-am dorit mult să o filmez pe Maria și la Viena, deoarece știam că a "crescut" în Conservatorul din Viena, unde a făcut performanță și mai știam că se simte ca acasă atât la Musikverein (Sala Filarmonicii din Viena, locul unde are loc Concertul de Anul Nou de la Viena), cât și la Opera din Viena. Am reușit să o filmăm în ambele clădiri, ba chiar la Operă, Maria ne-a prezentat în avanpremieră fragmente din spectacolul pe care îl va realiza cu Eno Peci, balerin solist al Operei din Viena și coregraf." – a declarat Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii.

 

(w882) Maria Radu

Filmată în București, pianista a cântat special pentru echipa #CREATIV, care a însoțit-o în locurile dragi copilăriei sale, inclusiv în Liceul George Enescu, unde a învățat până în clasa a VII-a.

Bucurați-vă de talentul muzical al pianistei Maria Răduțu în emisiunea #CREATIV vineri, 26 aprilie, ora 23.30, la TVR 1!

 

ECHIPA EMISIUNII:

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Coruţ

Asistent imagine: Grigoruţ Stoica

Colorizare: Mihnea Biciuşcă

Sunet: Radu Paraschivescu

Postprocesare sunet: George Craioveanu

Ilustrator muzical: Camelia Vasile

Montaj: Vlad Nedelcu

Producător: Ana-Maria Pleşcan

Realizator: Claudia Spătărescu

***

Montajul emisiunii este realizat de Vlad Nedelcu, fiecare fragment de interviu fiind filmat din nenumărate unghiuri şi, desigur, o parte din emisiune a fost filmată cu telefonul mobil, surprinzând, astfel, momente autentice şi foarte haioase.

15:00 Akzente

(I) Pregătiri de Paşti la Colegiul naţional ʺDecebalʺ din Deva. Cuvânt de învăţătură pentru Săptămâna Mare, de dr. Daniel Zikeli. Târg de Paşti la Sibiu.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

 

#tvr1