loader
Foto

Galerie foto

Muzică şi pasiune „Dincolo de alb şi negru”

Joi, 10 noiembrie, Ruxandra Donose, mezzosoprana care a cântat pe cele mai importante scene ale lumii, a fost invitata lui Marius Constantinescu, la TVR 1, de la ora 18.55.

 

Dincolo de alb şi negru

Am continuat seria emisiunilor „Dincolo de alb şi negru” cu o nouă dezbatere serioasă. Marţi, 8 noiembrie, de la 18.55, Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu Georgiana Pascu, reprezentantă a Centrului de Resurse Juridice, despre situația din spitalele de psihiatrie şi tratamentele inumane sau degradante în instituţiile de asistenţă socială din România.

Persoanele cu dizabilități „private de libertate” legal sau arbitrar, care sunt practic „închise” în spitale de psihiatrie sau în centre rezidențiale de asistență socială, nu au la dispoziție instrumente pentru a se plânge atunci când le sunt încălcate drepturile fundamentale. Există și persoane care nu conștientizează abuzul sau se tem (nu au unde pleca de acolo). Sunt persoane care mor în condiții suspecte sau cunoscute (frig, foame, tratament necorespunzător), ba chiar sunt violate, legate, bătute, închise împotriva voinței lor. Pentru multe dintre aceste persoane, cel care ar trebui să depună o plângere este chiar Statul, prin persoana unui angajat sau chiar a șefului autorității locale. „Mai există și situația în care Statul a uitat să le desemneze un tutore sau reprezentant legal. La presiunea instituțiilor europene, Statul a înființat autorități autonome de drepturile omului și o mulțime de alte instituții de inspecție și control. Din păcate, lipsa cunoștințelor, interesului sau chiar factorul politic au contribuit la zero plângeri din partea acestora. Sau poate lipsa de educație în materia respectării drepturilor omului”, a precizat invitata lui Cătălin Ştefănescu, Georgiana Pascu.

Cum pot fi ajutate, protejate, cum poate fi asigurat un cadrul legal pentru respectarea drepturilor omului în cazul persoanelor cu dizabilităţi din spitale de psihiatrie, centre pentru persoane cu dizabilități a explicat Georgiana Pascu la „Dincolo de alb şi negru” marţi, 8 noiembrie, de la ora 18.55, la TVR 1.

Şi ce-a de-a treia dezbatere „Dincolo de alb şi negru” a săptămânii ne-a suscitat interesul: miercuri, 9 noiembrie, Mihai Rădulescu l-a provocat pe Dragoş Stanca, preşedintele Biroului Român de Audit Transmedia, la o discuţie despre audienţe.

(w882)

Iar joi, Ruxandra Donose, mezzo soprana care a cântat pe cele mai importante scene ale lumii, a fost invitata lui Marius Constantinescu, tot la TVR 1, de la ora 18.55.

„Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar şi salvator” (Cătălin Ştefănescu”), dialogurile spectaculoase, consistente, spumoase şi cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor, se desfăşoară „Dincolo de alb şi negru”.

În săptămâna 7-10 noiembrie, invitaţi de marcă ne-au deschist mintea aducând în discuţie teme precum: ce poate face cuvântul împotriva tiranilor, apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, indicatorii de performanţă a produselor media, dar şi povestea muzicii şi a artiştilor care o interpretează pe marile scene ale lumii.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

1:00 Ironia sorţii (R)

(THOUGH NONE GO WITH ME-SUA, 2006)

Regia Armand Mastroianni

Cu: Cheryl Ladd, Amy Grabow, Bruce Weitz

Dramă. Redactor Laura Bălan

(Reluare)

2:40 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1