Universul Credinței: Pe Muntele Fericirilor, cu Părintele Constantin Necula
miercuri, 22 mai 2019
Duminică, 26 mai, s-a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVRi și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii a început la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30.
Alte legături
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște v-a prezentat Jurnalul de știri „Universul Credinței”.

(w640)

Episcopul Iuliu Hossu

"Credința noastră este viața noastră. Eu am cerut și cer libertatea Bisericii noastre și reabilitarea în drepturile sale", răspundea Episcopul Iuliu Hossu anchetatorilor săi la solicitarea acestora de a-și părăsi Biserica.

Un destin în lumina credinței răsplătite peste ani cu recunoașterea jertfei şi ridicarea sa la cinstea altarelor. În şirul episcopilor morţi în faimă de martiri, astăzi, Episcopul Iuliu Hossu. Jurnalist: Cristina Andrei

(w640)

Să mergem împreună

"Să mergem impreună!" este indemnul pe care Biserica Catolică din România îl adresează tuturor credincioșilor pentru apropiata vizită a Papei Francisc în țara noastră în intervalul 31 mai-2 iunie.

Același îndemn il adresează și episcopii care vor găzdui evenimentele pe teritoriul diecezelor proprii.

(w640)

Cu mai puțin de o săptămână înainte de acest eveniment mult așteptat să ascultăm și îndemnul Episcopului de la Blaj, PS Claudiu-Lucian Pop. Jurnalist Ciprian Dumea

Hram Catedrala Patriarhală

Catedrala Patriarhală și-a sărbătorit pe 21 mai hramul. O consemnare a acestui eveniment a realizat-o Corneliu Vlad Matache.

(w640)

Lansare de carte la Galați

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc lansarea cărții ”Parinții mei duhovnicești - mărturii și trăiri” semnată de Păr. Ierodiacon Iustinian Stoica, viețuitor în Muntele Athos.

Lansare de carte Sophia

La Librăria Sopfia din capitală a avut loc lansarea volumului: „Să învățăm să iubim. Cugetări despre dragoste, căsătorie și viața de familie”, semnat de Împărăteasa Alexandra a Rusiei. A consemnat Rafael Udriște.

(w640)

Sărbătorile săptămânii

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu a vorbit despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

(w640)

Skype Pricesne

Simpozion Internațional Stăniloae

Personalitatea celui mai mare teolog ortodox al secolului trecut a fost evocată în această săptămână, de participanții la cea de a VII- a ediție a Simpozionului Dumitru Staniloae, de la Iași.

Tranining de formare la Iași

La inițiativa Departamentului Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, a avut loc, la Iași, un training de formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din pridvorul satului.”

Spectacolul eveniment "Omagiu satului românesc"

Cu prilejul anului omagial al satului românesc și al primarilor gospodari, a avut loc, la Teatrul Luceafărul din Iași, prima ediție a spectacolului - eveniment "Omagiu satului românesc".

Hirotonire Radu Preda

La München, românii care trăiesc în diaspora au avut parte de un regal duhovnicesc: hirotonirea, pe seama parohiei Buna vestire, a teologului Radu Preda. Colegul nostru, Răzvan Bucuroiu a fost prezent la eveniment și ne aduce mai multe amănunte.

(w640)

Partea a II-a

Bucuria Credinței cu Pr. Constantin Necula. Subiectul celei de-a V-a ediții este realizat pe Muntele Fericirilor. Un dialog despre Duminica femeii samarinence.

(w640)

Eu si Dumnezeu

Pe 20 mai s-au împlinit 105 de ani de la naşterea celui mai important om politic al perioadei post-decembriste. Cel care a fost numit, e drept - după plecarea sa la cele veşnice - Seniorul sau Preşedintele moral al României, Corneliu Coposu.

Cu acest prilej a fost lansat şi un volum de memorii semnat de una din surorile sale, doamna Flavia Coposu-Bălescu, intitulat ”Amintiri trăite, amintiri povestite”, volum ce cuprinde întâmplări din viaţa familiei Coposu, din perioada 1930-1940.

În completarea paginilor cărţii, invitatele de astăzi ale rubricii Eu şi Dumnezeu sunt tocmai cele două surori ale Seniorului Coposu, doamnele Rodica Coposu şi Flavia Coposu-Bălescu.

(w640)

Interviu Nunțiu Apostolic

În preajma vizitei Papei Francisc în România, colega noastră Estela Dincă a realizat un interviu cu nunțiul apostolic din România, monseniorul Miguel Maury Buendia.

(w640)

***

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

***

Coordonatori: Andrei Bodonea și Ileana Gaiță

Producător: Andrei Victor Dochia

 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Telejurnal regional
  * TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:45
  Furtună la palat
  (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri Dramă istorică. Episodul 37. Redactor Mirela Străinu
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Doar să gustaţi
  ... (Goûtez-voir, Franţa, 2014) Prezentatoare Odile Mattei * Documentar. Călătorim împreună cu Odile Mattei prin regiunea Ron-Alpi ca să-i descoperim gastronomia şi patrimoniul. (Ep. 10) La restaurantul Le Panoramic din Ozon Redactor Corina Feleagă
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Prezintă: Alina Stancu, Claudiu Lucaci Producători: Dorin Munteanu, Octavian Manciu Transmisiune directa
 • 13:15
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 13:20
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare)
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Sport *Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producător Violeta Iorgulescu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  Vechi biserici din Ardeal- biserica monument din Săcădat (REDIFUZARE) Redactor:Balázs János Replay -discuţie muzicală cu Betuker Péter, solistul formaţiei Mikron şi Boros Zoltán redactor muzical. Redactor : B.Nagy Veronika Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonatorSzilágyi Gödri Ildikó Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă din studioul 4+ înregistrare
 • 16:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:10
  Furtună la palat
  Serial * (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri *Dramă istorică. Episodul 38. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) (12 ep) Episodul 3 Cu: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, Noah Wyle Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 19:25
  Discover Romania
  (redifuzare) Sebastian Papaiani. Realizator Cecilia Melinescu Redactor Diana Ilica
 • 19:35
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:00
  România 9
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu Transmisiune directă
 • 22:10
  Victime de război
  Film* (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris * Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 23:50
  Momentart
  (redifuzare) Producător Mimi Necula
 • 00:00
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:45
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) Episodul 3 Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 01:35
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 02:00
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 03:35
  Pro patria
  /
 • 04:05
  Meteo
 • 04:10
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:00
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu
 • 05:25
  In grădina Danei
  / Jurnalist Magda Olteanu. Producător tv. Dana Constantinescu
 • 05:50
  Imnul României