loader
Foto

Galerie foto

Povestea Domeniilor Coroanei, readusă la viaţă la „Exclusiv în România” | VIDEO

Primul lor administrator a fost Ion Kalinderu, un jurist priceput la conducerea afacerilor. Apoi, din ce a rămas după perioada comunistă, singurul renăscut a fost Domeniul Coroanei Segarcea. Am aflat întreaga poveste la TVR 1, pe 20.11, de la 15.30.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Duminică, la „Exclusiv în România”, Cristi Tabără şi echipa au readus la viaţă povestea Domeniilor Coroanei. Înfiinţate de Regele Carol I în anul 1884, Domeniile Coroanei României au fost un grup de 12 proprietăți aparținând Statului Român, al căror venit era menit să asigure parțial finanțarea activităților instituției Coroanei României.

Aceste 12 proprietăţi, cu domenii de activitate diferite, au reprezentat principalul motor de dezvoltare a României şi ar putea fi un model pentru societatea românească de astăzi.

(w882)

(w882)

Primul administrator al acestor domenii a fost Ion Kalinderu, un jurist cu excelente abilităţi în conducerea afacerilor. Odată cu venirea comuniştilor, aceste domenii au fost distruse, iar după 1990, singurul dintre Domeniile Coroanei care a renăscut a fost Domeniul Coroanei Segarcea. Nicolae Noica, director general al Bibliotecii Academiei Române ne-a dezvăluit toate aceste istorii uitate la „Exclusiv în România”, duminică, 20 noiembrie, de la ora 15.30.

(w882)

Ocazie cu care am vizitat mănăstirea Segarcea, dar şi Crama de la Segarcea.

(w882)

(w882)

Şi pentru că am avut cu noi un vin regal, am încercat să construim o reţetă gastronomică regală în jurul acestui vin. Cel care a răspuns acestei provocări este Chef Cezar Munteanu.

(w882)

(w882)

El a preparat această reţetă regală, într-o ediţie cu adevărat regală, marca Exclusiv în România, duminică, 20 noiembrie, de la ora 15.30, pe TVR1”, la care ne-a invitat Marin Găbudean, producător al emisiunii de la TVR 1.

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1