loader
Foto

Poveşti din Tărâmul Uriaşilor – Deosai, la Teleenciclopedia | VIDEO

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 1 și TVR 1 HD, "Teleenciclopedia" ne-a invitat să cunoaştem stilul pictorului Diego Velazquez şi să facem incursiuni în istorie, pe Tărâmul Uriaşilor şi chiar în Cosmos.

 

Teleenciclopedia

DIEGO VELAZQUEZ – LA MENINAS

(ep.2/2)

Sub tablourile din fundal, se evidențiază, prin luminozitate, unul cu figurile lui Filip al IV-lea şi a soției sale, Maria Ana de Austria.

Însă, ele nu sunt reprezentate pe o pânză, ci se reflectă într-o oglindă. Iată indiciul care ne dezvăluie subiectul picturii lui Velázquez. „Oglinda avea scopul de a atrage în interiorul tabloului ceea ce era străin acestuia.” –  remarca filosoful francez Michel Foucault.

(w882)

 

CONFERINȚA DE LA IALTA (Premieră)

(ep.3/5)

În a treia zi a conferinței, pe 6 februarie 1945, era atins cel mai spinos și mai simbolic punct din agendă: Dosarul Polonez. Sovieticii doreau Polonia în sfera lor de influenţă, deoarece o considerau o perpetuă ameninţare.

(w882)

 

SONDE SPAȚIALE. CASSSINI (Premieră)

(ep.1/2)

La 15 octombrie 1997, sonda Cassini – plasată în vârful unui lansator Titan IVB/Centaur – și lander-ul Huygens, începeau marea lor aventură: explorarea planetei Saturn și a sistemului său de sateliți.

(w882)

PODIŞUL DEOSAI

(ep.4/4)

Statutul urşilor bruni himalayeni (Ursus arctos isabellinus) din Podișul Deosai continuă să fie periclitat din cauza ratei slabe de reproducere şi a permanentei concurenţe pentru resursele precare ale rezervaţiei.

Reluare în 26.01.2020, TVR 1, 01:30

***

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* MALPRAXISUL ŞI RĂSPUNDEREA JURIDICĂ

Invitată Cătălina Bordianu, avocat

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

înregistrare

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1