loader
Foto

”Universul Credinței” - O emisiune pentru fiecare suflet

„Universul credinţei” vă prezintă subiecte atractive, discuții pertinente, reportaje cu efect de balsam pentru suflet, în fiecare duminică de la ora 7:00 la 9.30, pe TVR 1, TVR MOLDOVA și TVR Internațional.

 

Andrei - Victor Dochia
Rafael Udriște
Universul credinţei

Începând cu ora 7.00, prima parte a emisiunii vă aduce cele mai noi știri din actualitatea religioasă internă, dar și un material fremătător care transmite emoția credincioșilor ce au luat parte la resfințirea lăcașului ce adăpostește icoana Maicii Domnului cu Pruncul, în fața căreia multe minuni au fost înfăptuite.

(w882) Sfnata Ico

Iar prezența P.F. Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adus un plus de solemnitate evenimentului de la Biserica Icoanei din București.

(w882) sfintire p

Rubricile care și-au câștigat, de-a lungul timpului, un public fidel, ”Editorialul” și ”Sărbătorile săptămânii” nu lipsesc nici acum din cuprinsul ”Universului Credinței”. Iar ”Cartea de duminică” constituie, la fel ca întotdeauna, o invitație la lectura atât de folositoare sufletului: de acestă dată, în prim-plan este volumul ”Cu Hristos înviat la malul mării” al teologului și eseistului Costion Nicolescu.

(w882) costion ni

Multe sunt lăcașurile a căror istorie se pierde în timp, din zidurile lor simțindu-se murmurul rugăciunilor rostite acolo de veacuri. Biserica ”Sf. Nicolae Dintr-o zi” este un asemenea exemplu - ctitoria doamnei Marica, soția domnitorului martir Constantin Brâncoveanu fiind subiectul episodului de duminică al ”Istoriilor uitate”.

(w882) biserica s

Participarea la recensământ nu este doar o obligație cetățenească, ci și una creștină - astfel, fiecare persoană de pe cuprinsul României având posibilitatea de a-și declara confesiunea. Cătălin Raiu, directorul de comunicare al INS este prezent în studioul ”Universul Credinței” pentru a ne oferi mai multe amănunte despre acest subiect.

(w882) catalin ra

Începând cu ora 8.00, în partea a doua a emisiunii, părintele Francisc Doboș ne amintește de vizita Papei Francisc în România, de la care se vor împlini, peste câteva zile, trei ani.

(w882) pr francis

(w882) papa franc

Vedem apoi, într-un scurt reportaj, cum a fost receptat acest eveniment istoric de către un grup de persoane consacrate – este vorba despre surorile din Congregația Carmelitană Misionară din București.

Înțelepciunea marilor duhovnici are un efect magnetic asupra credincioșilor care vin, uneori, de la mari depărtări pentru a-i asculta și a primi un sfat. Antropologul Costion Nicolescu a avut șansa unor întâlniri însemnate cu acești creștini a căror viață însemnă urmarea, până la jertfirea de sine, a lui Hristos - și vine în studio pentru a ne ajuta să aruncăm o privire în acestă lume misterioasă, dar atât de folositoare sufletului nostru.

Interferențele dintre români, maghiari, cumani și mongoli în Bihor, Sătmar, Sălaj și Banat pe vremea Evului mediu timpuriu românesc este analizată în primul dintr-o serie de mini-documentare istorice prezentate în cadrul emisiunii ”Universul Credinței”.

Cum a rezistat Rohița vitregiei vremurilor care au trecut peste ea aflați din reportajul care încheie cea de-a doua parte a programului.

(w882) rohita

De la ora 9.00, într-un nou episod al ”Bucuriei Credinței”, îl vom întâlni pe parintele Constantin Necula în ambianța mănăstirii Hurezi din județul Vâlcea.

(w882) bucuria cr

(w882) bucuria cr

 

Prezentator și moderator: Rafael Udriște

Coordonatori: Lucia Toader și Paula Tăbîrcă

Producător: Andrei Victor Dochia

Un articol de Aziza Bodea Micu

***

Foto credit: Papa Francisc în România – Mediafax

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Biserica Icoanei – Ziarul Lumina

 

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...