loader
Foto

Galerie foto

Andrei Vieru, "Ecleziastul vesel", la Garantat 100%

Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu pianistul, scriitorul, pictorul şi matematicianul Andrei Vieru duminică, 5 aprilie, de la 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+   

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru ediţia din 5 aprilie, Cătălin Ştefănescu a anunţat publicului său „o emisiune-eveniment, pe care am avut o mare şansă să o putem realiza. Apariţiile sale televizate sunt rarisime, iar filmarea momentului muzical din emisiune, făcută la teatrul ACT, este o premieră absolută în România. Prezenţa sa în emisiunea noastră este un privilegiu, dar şi ocazia de a prezenta publicului de la noi o mare personalitate culturală, foarte puţin cunoscută, din nefericire, în ţara de unde a plecat”, dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

Invitatul Garantat 100% de duminică s-a născut în 1958, la Bucureşti. Este fiul compozitorului Anatol Vieru şi al Ninei Vieru, muzicolog. Este pianist, scriitor, pictor şi matematician. Din 1988 trăieşte în Franţa. Este o personalitate care se bucură de apreciere, fiind comparat deseori cu românii iluştri care şi-au găsit locul în cultura franceză. Andrei Vieru a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Ediţia a fost difuzată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

Discuţiile, garantat 100% interesante, sunt despre volumul lui Andrei Vieru, Ecleziastul vesel, tradus din limba franceză şi publicat anul trecut în România. Cartea este o colecţie de eseuri nonconformiste, de meditaţii asupra artei şi a artiştilor, analizând viaţa şi opera unor mari muzicieni şi scriitori, la care se adaugă analize politice despre dramele din estul Europei. Ecleziastul vesel este extrem de bine primită şi apreciată în Franţa.

În exclusivitate pentru Garantat 100% şi TVR, Andrei Vieru a acceptat să înregistreze câteva piese muzicale clasice, la pian, pe care telespectatorii le vor putea asculta duminică, 5 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1