loader
Foto

Premieră în România: interviu eveniment cu magistratul american Alex Kozinski

Singurul magistrat de origine română din Statele Unite, aflat la vârful ierarhiei judiciare americane, a discutat despre combaterea corupţiei cu jurnalistul TVR Claudiu Lucaci la „Ultima ediţie”, pe 19 februarie, de la 14.30, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Claudiu Lucaci
Ultima ediţie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Unul dintre cei mai respectaţi judecători din SUA, cu o activitate de peste 40 de ani în ierarhia judiciară americană, magistratul de origine română Alex Kozinski este partenerul de discuţie al jurnalistului TVR Claudiu Lucaci la Ultima ediţie, duminică, pe 19 februarie, de la ora 14.30. Emisiunea care pune punct săptămânii de ştiri se vede la TVR 1 şi online, pe TVR+, imediat după Telejurnalul de prânz.

Fost preşedinte al Curţii de Apel nr. 9, cea mai mare din SUA, unde a fost numit de preşedintele Ronald Regan înainte de 1990, magistratul Alex Kozinski a plecat din România la vârsta de 12 ani. Este o figură legendară şi un personaj considerat excentric pentru felul în care îşi motivează soluţiile la Curte.

Discuţia în Ultima ediţie porneşte de la clarificarea unei chestiuni de actualitate în România: în ce fel sistemul judiciar american se protejează de actele de corupţie, cum este asigurată respectarea statului de drept şi cum îşi poate adapta România instrumentele judiciare pentru a reduce pericolul reprezentat de corupţia la nivel înalt.

Interviul este urmat de o discuţie cu unul dintre cei mai cunoscuţi practicieni ai dreptului în România, avocatul Gheorghe Piperea, care va trasa profilul pe care ar trebui să-l aibă viitorul ministru al Justiţiei din ţara noastră. Pe parcursul discuţiei, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Andreea Ciucă va face, printr-o intervenţie telefonică, o evaluare a sistemului judiciar şi a vulnerabilităţilor, respectiv acuzaţiilor aduse acestuia.

Pe parcursul emisiunii, telespectatorii TVR 1 pot interacţiona cu moderatorul şi invitatul său prin intermediul paginii de Facebook a Ştirilor TVR.

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR aduc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii şi a întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminica, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1