loader
Foto

Premierul Moldovei Pavel Filip, în dialog cu Claudiu Lucaci la „Ultima ediţie”

Din studioul TVR Chişinău, primul ministru al Republicii Moldova a discutat cu jurnalistul TVR Claudiu Lucaci despre relaţiile moldo-române, dar şi despre cele cu Rusia, duminică, 26 martie, de l a ora 14.30, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Claudiu Lucaci
Ultima ediţie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Guvernele României şi Republicii Moldova s-au întâlnit, joi, în şedinţă comună la Piatra-Neamţ, ca să pună pe hârtie proiectele pe care le pot dezvolta. Printre ele, mult-discutatul gazoduct Ungheni-Chişinău, dar şi continuarea ajutorului în domeniul educaţiei pe care România îl acordă de ani de zile Republicii Moldova. Despre acest subiect, dar şi despre alte teme de actualitate va discuta premierul moldovean Pavel Filip cu jurnalistul TVR Claudiu Lucaci, în această duminică, la Ultima ediţie. Emisiunea care pune punct săptămânii de ştiri se vede la TVR 1 şi online, pe TVR+, la ora 14.30, imediat după Telejurnalul de prânz.

De asemenea, Pavel Filip va vorbi despre întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu şi despre relaţiile moldo-române pe termen mediu şi lung.

La 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, un sondaj de opinie făcut public pe 23 martie de Fondul Opiniei Publice arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, 64% ar vota contra, 22% ar vota pentru. Alte date arată că populaţia este împotriva acordului cu UE, împotriva NATO, susţine sporirea puterilor prezidenţiale şi apropierea de Rusia.

De altfel, relaţia cu Federaţia Rusă şi datele sondajului menţionat constituie alte subiecte în interviul pe care premierul Pavel Filip îl acordă jurnalistului Claudiu Lucaci la Ultima ediţie.

Şi tot duminica aceasta, la Ultima ediţie, jurnalistul TVR trece în revistă şi alte subiecte: OUG 13 în Parlamentul European, problemele transplantului în România, majorarea salariilor bugetarilor sau atentatul de la Londra.

(w882) Claudiu Lu

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR aduc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii şi a întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminica, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1