Prim-plan la TVR 1: social media vs. media tradiţionale
luni, 18 aprilie 2016
Corina Băcanu (sereniti.ro), Alex Mihăileanu (VICE Romania) şi Matei Dima (BRomania) a fost invitaţii lui Claudiu Lucaci la Prim-plan de luni, 18 aprilie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.  
Alte legături
Claudiu Lucaci

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Social media sau media tradiţionale? De la ora 21.00, la prima ediţie Prim-plan a săptămânii, moderatorul Claudiu Lucaci ne propune o dezbaterere cu şi despre generaţia „like & share”.  Invitaţii săi, cu vizibilitate mare în mediul online, sunt: bloggerul Corina Băcanu (sereniti.ro), Alex Mihăileanu, de la Vice Romania şi Matei Dima, care a lansat BRomania, pagină de Facebook cu aproape un milion de fani. Emisiunea Prim-plan se transmite în direct la TVR 1 şi TVR+, luni, 18 aprilie, de la ora 21.00.

Cine câştigă „lupta” dintre social media şi presa tradiţională? Cum ajungi să te îmbogăţeşti cu ajutorul Internetului? Care sunt noile trend-uri în social media pentru generaţia tânără? Cine influenţează mai mult publicul: formatorii de opinie din social media sau cei din media tradiţionale?

„Nu cred în Dumnezei. Nici nu îmi cioplesc icoane. Nu mă închin la nimeni, fie el zeu sau muritor. Nu pup moaşte vii şi sunt liberă să scriu, să comentez şi să opinez despre cine am chef. Şi unde vrea muşchiul peniţei mele. Această libertate de exprimare îmi este garantată de Constituţie. Nu am mereu dreptate şi nici nu mă consider deţinătoarea adevărului absolut. Şi după aceste considerente îi judec şi pe cei din jurul meu cu mai multă influenţă ori vizibilitate: nu deţin adevărul absolut, nu au mereu dreptate, chiar dacă îi admir” – Corina Băcanu, în „Nu cred în Dumnezei”, pe sereniti.ro. Şi tot pe blog, Corina Băcanu se prezintă: „De 15 ani copywriter. Câteodată Director de Creaţie. Awarded and Rewarded. Passionate about Communication. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Instagram Aficionada. Living on a Tweet. Pro Creative. Jump and the net will appear”. Pe Corina Băcanu o găsim pe Instagram, Twitter, Facebook, sereniti.ro, un blog în care „tot ce facem e un omagiu adus umorului involuntar, logicii imperfecte şi frumuseţii prefăcute”. Are păreri tranşante, pe care le face cunoscute tututor celor care o citesc: „Adevărata tristeţe e să-ţi tapetezi creierul cu postere ale propriilor idoli, un gest de o limitare intelectuală extremă şi un manifest care reiterează biblicul crede şi nu cerceta. Ori, dacă e să spunem ceva despre noi, atunci acel lucru ar fi nu credem şi cercetăm orice. Fiindcă asta înseamnă evoluţia: să urăşti ca să schimbi, să gândeşti ca să trăieşti mai bine”.

Matei Dima e cunoscut pe Internet ca BRomania.  Este un constănţean de 28 de ani, şcolit în SUA, care început cu Vine-uri, apoi a trecut pe Facebook şi Instagram. Acum, în clipuri pe YouTube, face vizualizări din plin cu scheciuri comice. A lucrat cu Inna şi cu Loredana în calitate de regizor şi producător. Însă lumea de pe net îl ştie drept „băiatul cu filmuleţele". Matei este producător, regizor, scenarist, actor, dublură ori personaj în clipuri cu milioane de accesări.

Alex Mihăileanu lucrează în media de peste zece ani, de când avea 19 ani. În prezent, este jurnalist şi fotograf şi scrie pe VICE Romania şi hotnews.ro. Tot al lui este şi blogul subiectiv.ro, unde „subiectele tratate cel mai adesea se referă în primul rând la media, presă scrisă, comunicare – cu accent pe comunicarea online, PR, marketing -, ştiri, evenimente din social şi politic. Nu în ultimul rând, pe subiectiv.ro sunt publicate articole pe tiparul reportajelor, fără a avea însă pretenţia de a face jurnalism”.

Îi cunoaştem pe cei trei „Social Media Experienced Players” şi aflăm din secretele creatorilor de conţinut social media la Prim-plan de luni, ora 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii  pot urmări la TVR 1 un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Telespectatorii pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR (www.facebook.com/StirileTVRonline), iar răspunsurile invitaţilor vin în direct la Prim-plan, de la ora 21.00.

 • 11:30
  #Creativ
  Realizator Claudia Spătărescu Producător Anamaria Pleşcan
 • 12:00
  Eu pot!
  Prezintă Anca Mazilu * Emisiunea aceasta este o poartă către o viaţă mai senină. Este un curs condensat despre linişte şi fericire. Pentru că fericirea este noua formă de succes! Realizator şi producător Anca Mazilu
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Transmisiune directa
 • 13:15
  Exclusiv în România
  Producători: Cristina Madgeru, Marin Găbudean
 • 14:00
  Telejurnal
  * Sport*Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producător Violeta Iorgulescu
 • 14:30
  Ora regelui
  * Producător Lidia Voicu
 • 15:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 16:00
  Lumea azi
  *Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu Transmisiune directă
 • 16:30
  Banii tăi
  Prezentator şi realizator Monica Ghiurco Producător Otilia Găinar Transmisiune directă
 • 17:00
  Vedeta populară
  (I)Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 17:55
  Vedeta populară
  (II) Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 18:50
  Teleenciclopedia
  Gustave Courbet-atelierul artistului (ep.2/2) (R din 13.06.2020) Pentru chipurile din tabloul Atelierul artistului, Gustave Courbet a recurs și la tehnica fotografiei. Deși intenția critică a pânzei e de necontestat, lucrarea nu și-a dezvăluit toate tainele și contradicțiile-cum însuși autorul afirma: „Tabloul e destul de misterios. Să ghicească cine ce vrea.” Consultant de specialitate acad. Răzvan Theodorescu Lectura Mihai Gruia Sandu Editor imagine Dragoș Oproiu * Războiul Rece (ep. 3/5) (R din 14.03.202) După nici jumătate de an de la Conferința de la Ialta, o altă conferință-cea de la Potsdam-reconfigura taberele. Înfrânt în alegeri, Winston Churchill a fost înlocuit de laburistul Clement Attlee-moment ce marca intrarea Marii Britanii într-un con de umbră. Tot atunci, Harry Truman afla despre reușita testării primei bombe atomice (Proiectul Trinity). În estul Europei, Stalin își continua marșul triumfal al comunismului prin alegeri trucate și lovituri de stat „cosmetizate”. Consultant de specialitate: General dr. Mihail E. Ionescu Lectura Iulia Verbancu. Traducere Sanda Sersescu Editor imagine Dragoș Oproiu * Ochiul Beiului și Cascada Beușnița În partea de sud a Munţilor Aninei, din judeţul Caraş-Severin, se află Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița-loc cu misterioase și neasemuit de frumoase comori, precum Ochiul Beiului și Cascada Beușnița. Lectura Mircea Neacșa Editori imagine: Cornel Tudorache, Dragoș Oproiu * Insectele (ep. 3/5) (R din 16.11.2019)- Fluturii (ordinul Lepidoptera) își asigură cele mai bune căi de adaptare și supraviețuire de-a lungul fiecărui stadiu al evoluției. Tactica simulării este folosită de aproape toate speciile, vertebrate sau nevertebrate. Unele insecte au aspect de bastonaș și ating dimensiuni impresionante, camuflându-se și stând complet nemișcate ore, chiar zile. Libelulele, pe de altă parte, sunt extrem de agile și de iuți, fiind capabile să se acupleze chiar în timpul zborului. Consultant de specialitate Alexandru Marinescu Traducere Anca Bănărescu Editor imagine Dragoș Oproiu Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca. Producător Oana Haşegan
 • 19:45
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  * Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Arhiva de Aur
  Teatru TV * O scrisoare pierdută de I L Caragiale Spectacol preluat de la teatrul „ Lucia Sturdza. Bulandra” In distributie: Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Fory Etterle, Petre Gheorghiu, Dem Radulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Jean Reder, Simion Hetea, Stefan Banica, Aurel Cioranu Costume Doris Jurgea, Regia de montaj Alexandru Capuşneac, Operator sef Edwiga Adelman Regia artistica si decorurile Liviu Ciulei *Pierdută, o scrisorică de amor de la o persoană importantă, becher, către o doamnă din lumea "bună", dezlănţuie un bulversant cameleonism politic, care răvăşeşte toată urbea, în plină campanie de alegeri parlamentare. O viziune regizorala memorabila semnata de Liviu Ciulei. Caragiale , cu a sa scrisoare pierduta, revine in forta, la fel de proaspat si actual. Redactor George Mladen
 • 23:45
  Dosar România
  Realizator Cristina Ţilică Producător Răzvan Butaru
 • 00:45
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă *Best of Invitată Maria Labiş Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:45
  Lumea azi
  Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 02:15
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 02:40
  Sport
 • 02:50
  Meteo
 • 02:55
  Telejurnal
  Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 03:45
  Viaţa satului
  Partea I Producător Viorel Popescu
 • 05:00
  Viaţa satului
  Partea a II-a Producător Viorel Popescu
 • 05:55
  Imnul României