loader
Foto

Prim-plan la TVR 1: social media vs. media tradiţionale

Corina Băcanu (sereniti.ro), Alex Mihăileanu (VICE Romania) şi Matei Dima (BRomania) a fost invitaţii lui Claudiu Lucaci la Prim-plan de luni, 18 aprilie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.  

 

Claudiu Lucaci

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Social media sau media tradiţionale? De la ora 21.00, la prima ediţie Prim-plan a săptămânii, moderatorul Claudiu Lucaci ne propune o dezbaterere cu şi despre generaţia „like & share”.  Invitaţii săi, cu vizibilitate mare în mediul online, sunt: bloggerul Corina Băcanu (sereniti.ro), Alex Mihăileanu, de la Vice Romania şi Matei Dima, care a lansat BRomania, pagină de Facebook cu aproape un milion de fani. Emisiunea Prim-plan se transmite în direct la TVR 1 şi TVR+, luni, 18 aprilie, de la ora 21.00.

Cine câştigă „lupta” dintre social media şi presa tradiţională? Cum ajungi să te îmbogăţeşti cu ajutorul Internetului? Care sunt noile trend-uri în social media pentru generaţia tânără? Cine influenţează mai mult publicul: formatorii de opinie din social media sau cei din media tradiţionale?

„Nu cred în Dumnezei. Nici nu îmi cioplesc icoane. Nu mă închin la nimeni, fie el zeu sau muritor. Nu pup moaşte vii şi sunt liberă să scriu, să comentez şi să opinez despre cine am chef. Şi unde vrea muşchiul peniţei mele. Această libertate de exprimare îmi este garantată de Constituţie. Nu am mereu dreptate şi nici nu mă consider deţinătoarea adevărului absolut. Şi după aceste considerente îi judec şi pe cei din jurul meu cu mai multă influenţă ori vizibilitate: nu deţin adevărul absolut, nu au mereu dreptate, chiar dacă îi admir” – Corina Băcanu, în „Nu cred în Dumnezei”, pe sereniti.ro. Şi tot pe blog, Corina Băcanu se prezintă: „De 15 ani copywriter. Câteodată Director de Creaţie. Awarded and Rewarded. Passionate about Communication. Idea Writer. Curious. Blonde by Choice. Instagram Aficionada. Living on a Tweet. Pro Creative. Jump and the net will appear”. Pe Corina Băcanu o găsim pe Instagram, Twitter, Facebook, sereniti.ro, un blog în care „tot ce facem e un omagiu adus umorului involuntar, logicii imperfecte şi frumuseţii prefăcute”. Are păreri tranşante, pe care le face cunoscute tututor celor care o citesc: „Adevărata tristeţe e să-ţi tapetezi creierul cu postere ale propriilor idoli, un gest de o limitare intelectuală extremă şi un manifest care reiterează biblicul crede şi nu cerceta. Ori, dacă e să spunem ceva despre noi, atunci acel lucru ar fi nu credem şi cercetăm orice. Fiindcă asta înseamnă evoluţia: să urăşti ca să schimbi, să gândeşti ca să trăieşti mai bine”.

Matei Dima e cunoscut pe Internet ca BRomania.  Este un constănţean de 28 de ani, şcolit în SUA, care început cu Vine-uri, apoi a trecut pe Facebook şi Instagram. Acum, în clipuri pe YouTube, face vizualizări din plin cu scheciuri comice. A lucrat cu Inna şi cu Loredana în calitate de regizor şi producător. Însă lumea de pe net îl ştie drept „băiatul cu filmuleţele". Matei este producător, regizor, scenarist, actor, dublură ori personaj în clipuri cu milioane de accesări.

Alex Mihăileanu lucrează în media de peste zece ani, de când avea 19 ani. În prezent, este jurnalist şi fotograf şi scrie pe VICE Romania şi hotnews.ro. Tot al lui este şi blogul subiectiv.ro, unde „subiectele tratate cel mai adesea se referă în primul rând la media, presă scrisă, comunicare – cu accent pe comunicarea online, PR, marketing -, ştiri, evenimente din social şi politic. Nu în ultimul rând, pe subiectiv.ro sunt publicate articole pe tiparul reportajelor, fără a avea însă pretenţia de a face jurnalism”.

Îi cunoaştem pe cei trei „Social Media Experienced Players” şi aflăm din secretele creatorilor de conţinut social media la Prim-plan de luni, ora 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii  pot urmări la TVR 1 un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Telespectatorii pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR (www.facebook.com/StirileTVRonline), iar răspunsurile invitaţilor vin în direct la Prim-plan, de la ora 21.00.

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1