loader
Foto

Primul curs medical interactiv cu predare duală om-inteligență artificială desfăşurat în România

Noutăţi din domeniul medical pentru telespectatorii TVR 1 sunt aduse în fiecare sâmbătă, de la ora 10.30, în emisiunea „Vreau să fiu sănătos”. În ediţia din 25 noiembrie, alături de Izabela Marinescu, am vorbit despre ticuri, manevra Heimlich, inteligenţa artificală în medicină, rinoplastie.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” continuă să promoveze un stil de viață echilibrat și sănătos și, ca de obicei, pune accentul pe prevenție. În noul sezon, telespectatorii găsesc informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate.

„Există inteligență analitică și inteligență artificială generativă. Citirea radiografiilor, de exemplu, se poate face acum mult mai repede și cu o valoare adăugată de timp mult mai bună folosind programele de inteligență artificială. Ca să se antreneze și să fie bun la interpretarea unei radiografii, un medic are nevoie de 6 ani de facultate, 5 ani de Rezidențiat și zece-douăzeci de mii de radiografii pe care le va evalua. Programele de AI lucrează cu sute de mii de radiografi în memorie. (...) În SUA, studiile au arătat că sunt pacienți care preferă să interacționeze cu inteligența artificială, în locul medicilor, de exemplu. O mare problemă a inteligenței artificiale, totuşi, este că nu știe să spună Nu știu. Un medic mare va ști să spună Nu știu”, declară invitatul ediției „Vreau sa fiu sanatos!” de sâmbăta aceasta. Izabelei Marinescu a stat de vorbă cu conferenţiar dr. Florian Berghea, medic primar reumatologie. Acesta a predat studenților din anul V de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, în amfiteatrul Spitalului „Sfânta Maria”, primul curs medical interactiv cu predare duală om - inteligență artificială.

(w500)

La „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă, jurnalistul Grigore Vîrsta ne-a adus din nou în discuție boala degenerativă a sitemului nervos, Alzheimer, iar jurnalista Beatrice Cioba abordează un subiect sensibil şi actual: drogurile în rândul copiilor.

(w500)

Rubricile permanente ale emisiunii „Vreau să fiu sănătos!” au adus noutăți despre oxitocină („Dicționar medical"), am vorbit împreună cu psihologul despre ticuri („De vorbă cu psihologul" Dorina Stamate), am aflat cum acordăm aplicăm manevra Heimlich în cazul bebelușilor care se îneacă cu bol alimentar sau diverse obiecte mici (la „Pastila de prim ajutor”), iar Dr. Chioțea ne-a spus totul despre rinoplastie.

(w882)

(w500)

Rubrici noi, dar şi consacrate, interviuri realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional regăsim în emisiunea „Vreau să fiu sănătos!”. Urmărim ediţii în premieră sâmbăta, de la ora 10.30, alături de Izabela Marinescu şi invitaţii ei.

 

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitată Alina Uricec, psihoterapeut

* Parentingul zilelor noastre, diferenta dintre limite sanatoase si limitari frustrante reguli vs pedepse

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1