loader
Foto

Primul curs medical interactiv cu predare duală om-inteligență artificială desfăşurat în România

Noutăţi din domeniul medical pentru telespectatorii TVR 1 sunt aduse în fiecare sâmbătă, de la ora 10.30, în emisiunea „Vreau să fiu sănătos”. În ediţia din 25 noiembrie, alături de Izabela Marinescu, am vorbit despre ticuri, manevra Heimlich, inteligenţa artificală în medicină, rinoplastie.

 

Vreau să fiu sănătos!

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” continuă să promoveze un stil de viață echilibrat și sănătos și, ca de obicei, pune accentul pe prevenție. În noul sezon, telespectatorii găsesc informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate.

„Există inteligență analitică și inteligență artificială generativă. Citirea radiografiilor, de exemplu, se poate face acum mult mai repede și cu o valoare adăugată de timp mult mai bună folosind programele de inteligență artificială. Ca să se antreneze și să fie bun la interpretarea unei radiografii, un medic are nevoie de 6 ani de facultate, 5 ani de Rezidențiat și zece-douăzeci de mii de radiografii pe care le va evalua. Programele de AI lucrează cu sute de mii de radiografi în memorie. (...) În SUA, studiile au arătat că sunt pacienți care preferă să interacționeze cu inteligența artificială, în locul medicilor, de exemplu. O mare problemă a inteligenței artificiale, totuşi, este că nu știe să spună Nu știu. Un medic mare va ști să spună Nu știu”, declară invitatul ediției „Vreau sa fiu sanatos!” de sâmbăta aceasta. Izabelei Marinescu a stat de vorbă cu conferenţiar dr. Florian Berghea, medic primar reumatologie. Acesta a predat studenților din anul V de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, în amfiteatrul Spitalului „Sfânta Maria”, primul curs medical interactiv cu predare duală om - inteligență artificială.

(w500)

La „Vreau să fiu sănătos” de sâmbătă, jurnalistul Grigore Vîrsta ne-a adus din nou în discuție boala degenerativă a sitemului nervos, Alzheimer, iar jurnalista Beatrice Cioba abordează un subiect sensibil şi actual: drogurile în rândul copiilor.

(w500)

Rubricile permanente ale emisiunii „Vreau să fiu sănătos!” au adus noutăți despre oxitocină („Dicționar medical"), am vorbit împreună cu psihologul despre ticuri („De vorbă cu psihologul" Dorina Stamate), am aflat cum acordăm aplicăm manevra Heimlich în cazul bebelușilor care se îneacă cu bol alimentar sau diverse obiecte mici (la „Pastila de prim ajutor”), iar Dr. Chioțea ne-a spus totul despre rinoplastie.

(w882)

(w500)

Rubrici noi, dar şi consacrate, interviuri realizate în exclusivitate cu medici consacrați la nivel internațional regăsim în emisiunea „Vreau să fiu sănătos!”. Urmărim ediţii în premieră sâmbăta, de la ora 10.30, alături de Izabela Marinescu şi invitaţii ei.

 

 

17:00 Jocurile Olimpice

* Învingătorii. Episodul 27

Producător Daniela Enăchescu

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1