loader
Foto

Galerie foto

Prin 22 de ţări, cu românul care traversat Americile pe bicicletă

Despre obstacole şi determinare, dar şi despre o lume în care oamenii nu au uitat să ajute. În trei ani a parcurs 34.000 de kilometri, prin 22 de ţări. La TVR 1, ralizatoarea Irina Luca ne propune un interviu cu Radu Păltineanu, un sportiv pasionat de aventură, care a traversat Americile pe bicicletă.

 

Radu Păltineanu a traversat Americile pe bicicletă: din Alaska până în Ţara de Foc, în trei ani a parcurs peste 34.000 de kilometri prin 22 de ţări.

(w882)

Expediția cu 34.554 de km pedalaţi şi alţi 4.100 de km navigaţi pe cursul fluviului Amazon, l-a purtat pe Radu prin toate ţările şi teritoriile continentale ale Americii de Nord şi Sud: Alaska (SUA) – Canada – SUA – Mexic – Guatemala – Belize – El Salvador – Honduras – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Columbia – Venezuela – Brazilia – Guyana – Surinam – Guiana Franceză (Franţa) – Peru – Ecuador – Bolivia – Argentina – Paraguay – Uruguay şi Chile.

(w882)

Singur pe drum, a descoperit lumea în ritmul lui, bucurându-se de fiecare experienţă: de la peisajele spectaculoase şi poveştile oamenilor întâlniţi pe drum până la nopţile dormite în unităţile de pompieri, întâlnirea cu fostul Preşedinte al Uruguayului sau traversarea Venezuelei în plină criză.

Radu a terminat o facultate de prestigiu din Canada şi a realizat că munca într-un birou nu i se potriveşte. A pornit într-o aventură care avea să îl schimbe definitiv.

(w882)

În interviul realizat de Irina Luca şi pe care TVR 1 il difuzează sâmbătă, 2 martie, de la ora 17.00, Radu vorbeşte despre obstacole şi determinare, despre importanţa primului pas şi despre o lume în care oamenii nu au uitat să ajute.

foto: Radu Paltineanu

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1