loader
Foto

Prin Braşov, polul turismului de la noi, cu „Exclusiv în România” | VIDEO

Un popas la Bod, pentru o pâine fragedă cu maia, o vizită la Muzeul Sportului și Turismului Montan, un dans românesc spectaculos (Fecioreasca Fetelor) şi totul despre Centrul Georgrafic al României... Echipa lui Cristian Tabără ne-a adus o nouă ediţie „Exclusiv în România”. La TVR 1, pe 21 aprilie, de la ora 17.00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

La „Exclusiv în România”, continuăm să descoperim unicatele, frumuseţile şi oamenii acestei ţări!

Mai întâi vom merge să cunoaștem o fostă jurnalistă care face pâine artizanală cu maia, iar apoi crestează pâinile cu desene care conțin motive tradiționale ori inspirate din natură. Ce iese din mâna Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos și sănătos... pâinile ei pot fi considerate adevărate opere de artă. Cristian Tabără o întâlneşte pe Ana Neagu, care ne povesteşte despre meşteşugul pâinii cu maia la „Exclusiv în România”, duminică, 21 aprilie. În acest episod echipa emisiunii cutreieră Brașovul, polul turismului din România, de unde vom explora întreaga zonă. „Exclusiv în România” se vede la TVR 1 de la ora 17.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Dansatoarele din Crihalma sunt vestite în toate ţara! După ce aproape 200 de bărbați au plecat pe front în Primul Război Mondial, femeile au rămas singure cu gospodăria și inclusiv să ducă mai departe jocul și tradiția. Astfel au început să joace ele în șezători Fecioreasca, iar în timp și-au făcut propriul joc recunoscut și dansat astăzi de multe ansambluri de dans folcloric din toată țara. Împreună cu jurnaliştii „Exclusiv în România” vom vedea Dansul Fecioreasca Fetelor, un dans pe cât de frumos, pe atât de spectaculos şi care așteaptă aprobarea să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot în Brașov a fost inaugurat recent și Muzeul Sportului și Turismului Montan, unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care își țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheaţă, multe trofee și filme de arhivă din perioada interbelică, cu demonstrații sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului românesc.

(w882)

(w882)

(w882)

Şi... nu ne grăbim să plecăm din această frumoasă zonă pentru că am aflat că aici se află Centrul Georgrafic al României! Până în 2007 nimeni din comunitatea ştiinţifică nu a fost preocupat de acest lucru. Însă profesorul universitar Alexandru Boroiu a reușit, după ani de muncă și studiu, să determine cu exactitate unde se află centrul ţării. Acest loc nu se află la Dealul Frumos, așa cum se credea, ci în cu totul altă parte, ceea ce a surprins pe toată lumea. Vom afla şi noi cum stau lucrurile duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Nu lipsiţi de la plimbarea prin judeţul Braşov! Cristian Tabără şi echipa sa ne promit o călătorie plină de farmec, informaţii şi locuri aparte!

 

22:30 Anchetele comisarului Antonescu

* Documentar.

“IUBIRE MISTUITOARE”

La data de 14 mai 2022, mai multe apeluri disperate au fost primite pe numărul de urgență 112 din partea locatarilor unui bloc din orașul Sibiu. Oamenii anunțau că un incendiu a izbucnit în parcare dar flăcările riscau să ajungă la apartamentele acestora.

În timp ce pompierii se străduiesc să oprească flăcările care riscau să cuprindă tot blocul, polițiștii încercau să afle cum a pornit incendiul. Vecinii afirmau că au văzut pe cineva care dădea târcoale mașinilor în noaptea respectivă dar nu au putut să ofere prea multe detalii.

Urmele descoperite decătre anchetatorii de la fața locului conturează rapid ipoteza unei mâini criminale.

Realizatori: Dana Stefanescu, Melania Trifu, Tiberiu Stefănescu

Imaginea: Stefan Stan, Stoica Grigoruț

O emisiune de Dan Antonescu

Producator Dana Ștefănescu

X

23:00 Nocturne

*Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Invitată prof.dr. Ioana Grinţescu, medic anestezist.

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1