loader
Foto

Galerie foto

Programe pentru minorităţi în săptămâna 12 – 18 decembrie, la TVR 1

Subiecte interesante pentru comunităţile maghiară, germană, elenă şi romă, în emisiunile „Maghiara de pe unu”, „Convieţuiri”, „Akzente” şi „Opre Roma”. Ce subiecte au pregătite vedem de luni până vineri, ora 15.00, la TVR 1.

 

Akzente
Convieţuiri
Maghiara de pe unu
Opre roma

Spectacole maghiare în Festivalul Naţional de Teatru, la „Maghiara de pe unu”

Noi ediţii - pe 12 şi 13 decembrie - ale emisiunii „Maghiara de pe unu” ne aşteaptă la TVR 1. Programul care reflectă evenimente sociale, politice sau culturale, dar prezintă şi serii de documentare sau reportaje din viaţa comunităţii maghiare, vine cu noi subiecte interesante din actualitate. Le urmărim luni şi marţi, de la ora 15.00, la TVR 1.

La „Cronica săptămânală”, Mosoni Emőke, Szilágyi-Gödri Ildikó ne aduc ştirile săptămânii, de interes pentru comunitatea maghiară, iar Bartha Ágnes ne invită să facem cunoştinţă cu familia Jeszenszky din Gheorgheni, cea care demonstrează o dată în plus că „Omul sfinţeşte locul”. Ediţia din 13 decembrie are pe agenda zilei o retrospectivă FNT şi aduce în prim-plan spectacolele maghiare din Festivalul Naţional de Teatru, iar din „Videoteca de aur”, urmărim un material despre „Cei doi Bolyai”, cei doi matematicieni, tată şi fiu, care au realizat importanța activității lor profesionale.

Sărbătorim Ziua minorităților pe 18 decembrie

(w500)

Echipa Alte Minorități ne poartă în fiecare săptămână prin diversa și impresionanta lume a etniilor naționale. Și, cum în curând se împlinesc 30 de ani de când sărbătorim Ziua minorităților pe 18 decembrie, este bine să ne amintim cu toții că suntem mai bogați împreună, în înțelegere, solidaritate, și respect.

Aflăm despre albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, români, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile realizate de Redacţia Alte Minorităţi, la TVR 1.

Ne pregătim de Crăciun alături de polonezi, bulgari, ucraineni şi greci, la „Convieţuiri”

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 15.00, aflăm noutățile etnice în emisiunea „Conviețuiri” prezentată de Camelia Văcaru. Descoperim altfel timpul, în rubrica săptămânală Calendar Etnic, dăm o raită prin Târgul de Carte Gaudeamus și oferta editurilor minorităților, sărbătorim Ziua Limbii Tătare și ne pregătim de Crăciun alături de polonezi, bulgari, ucraineni și greci.

Cum arată Târgul de Crăciun din Braşov vedem la „Akzente”, pe TVR 1

(w500)

foto: magiaiernii.ro; FB Flavia Boghiu

„Akzente”, emisiunea în limba germană din 15 decembrie, are de asemenea câteva premiere: vizităm Târgul de Crăciun din Braşov, descoperim Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm şi intrăm în culisele spectacolului „Cameristele”, de Jean Ganet, premiera Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. În partea a doua a ediţiei, aflăm cum a fost prezenţa Teatrului German de stat din Timişoara la Festivalul Naţional de Teatru, vedem cum se petrece o seară culturală germană în Satu-Mare şi ne bucurăm de armonii şi muzică în Concertul de la Biserica Evanghelică din Bucureşti – Producător Christel Ungar Ţopescu.

Lansări de carte ale comunităţii rome din România, la „Opre Roma”, pe TVR 1

(w500)

Vineri, 16 decembrie, de la ora 15.00, la „Opre Roma”, pe TVR 1, urmărim o ediție magazin cu reportaje despre despre lansări de carte ale comunității rome, ediţie realizată de jurnalista Anamaria Tecuceanu Bobe. Şi tot vineri, de la 15.55, vedem România mai în detaliu, la #Europolis, unde cunoaştem comunitatea bulgarilor din Vișina, alături de jurnalista Nicoleta Epure.

 

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...