loader
Foto

Galerie foto

„PSD a apelat la două instrumente: frica şi lăcomia”

Declaraţia îi aparţine senatorului Mircea Geoană , invitatul Alinei Stancu de duminică, 30 noiembrie, la Foc încrucişat , de la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

PSD, între eşec şi reformă. Aceasta a fost tema ediţiei din 30 noiembrie a emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1, în care moderatoarea Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu l-au avut ca partener de discuţie pe senatorul Mircea Geoană. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

„Nu am avut nicio discuţie cu Klaus Iohannis după ce a câştigat alegerile pentru Preşedinţia României”, a afirmat Mircea Geoană la Foc încrucişat. Senatorul a ţinut să mai precizeze: „Nu a existat nicio discuţie despre posibilitatea de a fi ministru de externe sau prim-ministrul României. [...] Singurul scenariu care face sens este posibilitatea ca eu să fiu ales preşedintele PSD”, a declarat Mircea Geoană, recent exclus din PSD.

„Ponta nu rămâne şef la PSD după Congresul partidului”, este de părere Mircea Geoană. „L-am însoţit pe Ponta în America. I-am ţinut spatele - că nu protejează corupţia - pentru că asta cred. Dar eu vreau o explicaţie în faţa partidului meu: cum a fost posibil ca atâţia oameni să nu poată vota”, a mai declarat senatorul la Foc încrucişat.

Referitor la campania electorală, Mircea Geoană a dezvăluit atuurile partidului din care a făcut parte, dar şi greşelile făcute: „În campanie, PSD a apelat la două instrumente: frica şi lăcomia. […] Întotdeauna partidele mari reprezintă segmente mari de populaţie. […] Forţa PSD în alegeri a fost dată de aleşii locali. […] Adevărata problemă a PSD este regăsirea locului în noua societate. […] După migraţia românilor, asistăm la o accelerare a schimbărilor şi la o creştere a penetrării reţelelor de socializare de către români. […] În locul reducerii CAS cu 5%, eu aş fi propus reducerea TVA-ului cu 2%. […] Suntem obligaţi (PSD – n.r.) să răspundem nevoilor societăţii. […] În continuare, cred că Ponta a greşit candidând la funcţia de preşedinte al României”, consideră invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat.

În legătură cu rezultatul alegerilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat, Mircea Geoană şi-a exprimat părerea: „Am o aşteptare faţă de domnul Iohannis, aceea de a reseta jocul politic în România. […] Iohannis ar putea să găsească în scena politică românească susţinere pentru o nouă politică.”

***

Din 7 septembrie, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1