loader
Foto

Galerie foto

Răspunsurile lui Sorin Oprescu pentru bucureşteni, la „Foc încrucişat”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitatul ediţiei din 29 martie a emisiunii „ Foc încrucişat” la TVR 1, unde a vorbit atât despre situaţia actuală a Bucureştiului, cât şi despre intenţia sa de a candida pentru un nou mandat de edil.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Emisiunea a fost moderată, ca de obicei, de Alina Stancu, alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu.

Temele abordate cu Sorin Oprescu au fost consolidarea clădirilor cu risc seismic, schimbarea reţelei de gaze din Bucureşti, RADET, traficul bucureştean, situaţia de la Sala Polivalentă şi Arena Naţională, spaţiile verzi, precum şi dosarele în care este implicat numele lui Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei a declarat, în dialogul purtat cu Alina Stancu şi Cornel Nistorescu: „Parlamentul să fie de acord ca lumea să-şi consolideze casele … Am avut bani să fac asta (n.r. - consolidarea clădirilor). Pe mine m-a interesat, mi-am luat toate măsurile, să fie salvate cât mai multe vieţi omeneşti … Am propus în modificarea legii să existe o carte albă a clădirii”.

În ceea ce priveşte reţeaua de termoficare a Capitalei, Sorin Oprescu a spus: „Pentru schimbarea reţelei de gaze din Bucureşti, există un timp de sacrificiu… Din 2008 şi până în prezent, am plătit întotdeauna la RADET consumul pe care l-a făcut populaţia… În privinţa reţelei de termoficare, eu mă duc cu banii şi-i arunc peste un gard”.

„Lucrările de fluidizare a traficului bucureştean nu au mers cum am vrut eu … Cu zăpada n-au fost probleme … Eu trebuie să asigur transportul cetăţenilor “, a mai declarat edilul-şef al Bucureştiului.

Numele lui Sorin Oprescu apare în mai multe dosare, subiect despre care primarul general a declarat: „În 234 de dosare am primit neînceperea urmăririi penale…Eu respect legea!”

„Da, pentru un alt mandat la Primăria Generală !... Vorbesc pe bază de dovezi : asta s-a făcut, asta urmează să se facă. Eu vorbesc pe bază de dovezi, cetăţenii aleg !”, a mai susţinut Sorin Oprescu.

Urmăriţi pe TVR + dezbaterea integrală din ediţia de duminică, 29 martie, a emisiunii „Foc încrucişat”.

În fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1