loader
Foto

Galerie foto

Dezinformarea pe reţelele sociale, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Cine are de câştigat de pe urma informaţiilor false din online am aflat miercuri, 27 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1, când Marian Voicu ne-a invitat să urmărim o nouă ediție „Breaking Fake News".

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

„Facebook poate deveni o armă letală dacă nu este folosit corect şi dacă nu vedem asta”, a spus Toader Păun, director de programe la radio Europa FM, invitat de Marian Voicu la „Breaking Fake News”, alături de Dragoş Stanca, să dezbată problema dezinformării pe Facebook. Cine are de câştigat din proliferarea informaţiilor false pe reţelele de socializare? Am aflat mai multe miercuri seară, pe 27 octombrie, de la ora 23.00, într-un nou episod al emisiunii de la TVR 1.

(w882) Toader Pau

„Cea mai mare cutie de rezonanță pentru știrile false și dezinformări este Facebook. Dar asta o știam deja. Ceea ce nu știam din surse credibile este că dezinformarea este o sursă de profit pentru Facebook. Și că această companie face rău utilizatorilor și democrației în cunoștință de cauză. În aceste condiții, este bine sau nu să fim prezenți pe Facebook și Instagram?”, şi-a întrebat jurnalistul TVR Marian Voicu invitaţii de miercuri la „Breaking Fake News”.

„Foarte mulţi dintre politicieni ajung la putere folosind acest haos”, e de părere Dragoş Stanca, expert digital media.

(w882) Dragos Sta

Cum au devenit reţelele de socializare adevărate bombe cu ceas am aflat urmărind emisiunea din 27 octombrie, la TVR 1.

Tot atunci, la rubrica „Revista presei Fake”, Marian Voicu ne-a propus un alt subiect „la modă”: predica anti-vaccinistă în România, ştiri denaturate la nivel global. La „Falsul săptămânii”, aflăm că, pentru prima dată în România, în contextul pandemiei, dezinformatorii sunt cercetați penal. „Spărgătorii de Fake News” s-au întreabat miercuri seară: s-a vaccinat sau nu Diana Șoșoacă? Iar Tetelu, la „Vocea patriotului rațional”, vine cu o adevărată alegorie, despre vaccin, cimpanzeu, Putin și senatoarea Șoșoacă.

Rubrica „Falsuri de colecție” ne-a determinat să ne punem întrebarea: a fost Bătălia de la Călugăreni o victorie? Iar „Imaginea săptămânii” a surprins o posibilă răsturnare de situaţie: i-a suflat România titlul de „campioană la Coronavirus” Franței?

Toate acestea, tratate cu umor, dar şi cu seriozitate, pe 27 octombrie, de la 23.00, într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, la TVR 1.

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...