loader
Foto

Rinita alergică ne afectează pe tot parcursul anului

În noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”, dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a explicat tehnicile de tratament în cazul acestei afecţiuni. La TVR 1, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

„Tratamentul medicamentos (oral, intranazal) nu-și mai face efectul pentru că alergenul vine non-stop asupra mucoasei nazale. Astfel, cornetele nazale se umflă și creează obstrucția, înfundarea nasului. Cea mai frecvența metodă aleasă de medici pentru reducerea în volum a cornetelor nazale este cauterizarea prin radiofrecvență”, ne-a spuns dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, invitata ediției de sâmbăta aceasta, la „Vreau să fiu sănătos”. Emisiunea care îndeamnă la un stil de viaţă sănătos abordează un subiect de maxim interes: rinita alergică, afecțiune care s-a transformat dintr-una de sezon, în una care ne afectează pe tot parcursul anului pe tot mai mulți dintre noi. Echipa „Vreau să fiu sănătos” intră în sala de operație alături de doamna doctor și ne arată cele mai noi și eficiente tehnici de tratament. Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 13.00, la TVR 1.

(w500)

În ediția de sâmbătă aceasta, la TVR 1, aflăm totul despre cum decurge o intervenție de lifting abdominal și, împreună cu dr. Chiotea, ne informăm când trebuie făcută.

(w882)

(w882)

Tot sâmbătă, primim informaţii despre o nouă știință: epigenetica, dar și despre efectele tabagismului (în rubrica „Dicționar medical”). Psihologul Radu Leca ne spune dacă ne mai permitem și azi să lăsăm copiii cu cheia de gât, în rubrica „De vorbă cu psihologul”. Aflăm detalii despre consecințele fumatului, dar și care sunt cele mai moderne tehnici de tratament. Iar Grigore Vîrsta realizează un reportaj printre medicii care, din respect pentru pacienți și meseria aleasă, refuză „atențiile”.

(w882)

„Vreau să fiu sănatos” este emisiunea care îndeamnă, la prevenție, grijă față de trup și suflet, la un stil de viață sănătos, dar ne aduce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. „Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator şi jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00. Emisiunea poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1