loader
Foto

Galerie foto

Rock, muzică veche lăutărească şi...„Câştigă România!”, la TVR1 | VIDEO

Pe 27 decembrie, Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție, au concurat în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR1.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

„Nu îmi plăceau nici talent show-urile, nici game show-urile, în schimb, le adoră soţia mea. Şi-atât de mult le adoră, încât am nimerit şi în juriu la o emisiune (n.n. - Vedeta populară). Şi-acum, iată-mă pe mine la un concurs, cu răspunsuri şi întrebări. Mi se pare fantastic să fiu aici! Câştigă România! e o emisiune pe care o urmărim cu drag şi la care ne şi jucăm, participăm de acasă, în ediţiile obişnuite” spune Bogdan Simion, invitat la a doua ediţie specială „Câştigă România!” din ultima săptămână de decembrie. Tot el declară că şi-ar dori să participe şi într-o ediţie obişnuită a programului.

(w882)

(w500)

„Eu nu cred neapărat în muzică nouă sau muzică veche, cred mai mult în genuri muzicale. N-am simţit că vreodată a întrebat-o cineva pe Gaga: dar de ce nu te-ai apucat de muzică veche, cu ştrampii din glitter nu mai merge? Lady Gaga spune că a făcut un album de jazz... Muzica lăutărească mi se pare că e o muzică atemporală, mai degrabă stilistică, decât veche sau nouă”, punctează Bogdan Simion. La aproape fiecare întrebare, Bogdan oferă multe informații interesante, dovedindu-se o adevărată enciclopedie şi povestind cu patos despre vioara cu goarnă, Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Ion Nămol, Romica Puceanu, dar și despre etimologia zaibărului, a moșnenilor etc.

(w882)

Virgil Ianţu schimbă registrul şi îi cheamă la întrecere, alături de Bogdan Simion, şi pe actriţa Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi şi pe Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Întrebările pregătite sunt despre folclor și muzică veche, lăutărească, unele dintre ele fiind însoțite și de imagini din Arhiva TVR.

(w500)

„Dacă e cineva care mă intimidează peste măsură, acela este Horaţiu Mălăele!”, se destăinuie actriţa Anca Dumitra, răspunzând la o întrebare din concurs, ocazie cu care aminteşte colaborarea avută cu marele actor.

(w882)

La rândul său, Adrian Despot povesteşte despre începuturile lui la „Școala Vedetelor” şi exprimă, glumind, regretul său că în pandemie a fost desființată cafeneaua TVR, locul unde artiștii se întâlneau și puneau la cale proiecte frumoase.

(w882)

Cum ne-a obişnuit, la ultimele ediţii „Câştigă România!” ale anului, Virgil Ianţu are invitaţi speciali - vedete din folclor, muzică sau de televiziune - pe care le provoacă să se aşeze la pupitrele concurenţilor singurei emisiuni de televiziune care testează cunoştinţele despre România.

1:30 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1