loader
Foto

Galerie foto

„România pe contur”, partea a doua a expediţiei Exclusiv în România

Stânca Costeşti, Horodiştea, Sighet, Carei, Beba Veche, Jimbolia, Baziaş, Zimnicea, Giurgiu. Călătoria pe frontiera României continuă pe 12 noiembrie. Echipa Exclusiv în România ne dă întâlnire sâmbătă, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În partea a II-a a expediţiei România pe contur, echipa ajunge la hidrocentrala Stânca Costeşti, cea mai mare din ţară, după Hidrocentrala de la Porţile de Fier. De aici, se îndreaptă spre Horodiştea, cel mai nordic punct din ţară. Apoi, călătoria continuă pe frontiera de nord a ţării, până la Sighet, „cea mai fierbinte zonă a ţării în privinţa contrabandei cu ţigări”.

(w882)

La Halmeu, echipa descoperă cel mai modern sistem de supraveghere a frontierei din întreaga Europă, iar la Carei face un popas la superbul castel Karolyi.

(w882)

(w882)

Conturul ţării este apoi desenat şi parcurs până la Beba Veche, cea mai vestică localitate din ţară. De acolo, călătorii se îndreaptă spre Jimbolia, unde vizitează Muzeul Căilor Ferate. „Trecem din Crişana în Banat pe la Igriş şi ajungem la Baziaş, locul unde intră Dunărea în ţară. Urmărim traseul bătrânului fluviu pe toată clisura până la Calafat. De acolo bifăm Zimnicea, cea mai de sud localitate din România şi ne îndreptăm spre Giurgiu. La Daia, conturul ţării este complet închis şi reuşim să punem punct singurei expediţii de acest fel realizate vreodată în România…”, afirmă jurnalistul Marin Găbudean.

(w882)

(w882)

Despre întreaga expediţie România pe contur, partea a II-a, aflăm mai multe amănunte sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 18.00, la Exclusiv în România de la TVR 1 şi TVR HD.

Producători: Marin Găbudean

Cristina Madgearu

(w882)

Echipa Exclusiv în România a făcut în vara trecută o călătorie unică: a parcurs întreaga frontieră a României în 10 zile, expediţie cu adevărate probe de supravieţuire, cu istorii inedite şi păţanii de tot hazul. România pe contur este primul proiect de acest fel realizat în ţara noastră şi pe care echipa îl prezintă ediţiile din 5 şi 12 noiembrie ale emisiunii Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„Am parcurs aproximativ 3.200 km de frontieră, am ajuns în toate cele patru extremităţi ale ţării, am cunoscut rând pe rând toate regiunile ţării, am descoperit poveşti şi locuri interesante. Vi le facem cunoscute la Exclusiv în România”, spune jurnalistul Marin Găbudean. „România nu e cu nimic mai prejos decât orice altă ţară. Nu avem niciun motiv să ne ruşinăm pentru nimic, în schimb avem datoria să descoperim tot ceea ce avem. Şi avem enorm de arătat... Şi România are ce arăta, este uriaşă, din toate punctele de vedere: cultural, istoric, în ceea ce priveşte tradiţiile, profunzimea. Iar noi asta încercăm cu Exclusiv în România, să nu îi lăsăm pe români să se lase influenţaţi de cei care îi denigrează. Şi mai ales să încercăm să redescoperim demnitatea naţională”, continuă Cristi Tabără.

Asemenea lui Phileas Fogg şi companionilor lui din Ocolul Pământului în 80 de zile, autorii proiectului - Răzvan Loghin de la revista 4x4 Adventure şi Fabian Badilă de la Poliţia de Frontieră, împreună cu Alex Azoiţei (revista Frontiera) şi cu echipa TVR (Marin Găbudean, Claudiu Petringenaru şi Radu Paraschivescu) - au pornit pe 1 iulie 2016 spre est, în prima călătorie de acest gen. Zece zile mai târziu, echipa se întorcea dinspre vestul ţării, cu tolba plină de amintiri frumoase, numai bune de povestit nepoţilor.

 

În noul sezon Exclusiv în România, Cristi Tabără şi echipa lui ne conduc spre destinaţii de vacanţă mai puţin explorate. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD şi TVR+ din 29 octombrie. O răpire în Parcul Natural Insula Mică a Brăilei, o premieră în televiziune - România pe contur – expediţie cu adevărate probe de supravieţuire, cu istorii inedite şi păţanii de tot hazul, degustări de vinuri la Ostrov, explorarea istoriei şi obiectivelor turistice din această parte mai puţin cunoscută a Dobrogei, o călătorie în timp pentru a trăi în neolitic, în Munţii Trascăului sunt doar câteva dintre poveştile captivante care ne ajută să cunoaştem mai bine şi să iubim mai mult România. Le descoperim în noul sezon Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1