loader
Foto

România, pe diagonală, în ultima ediţie a sezonului „Exclusiv în România”, la TVR 1 |VIDEO

Am admirat frumuseţile României şi poveştile din Dobrogea până în Maramureş, în episodul din 7 ianuarie al emisiunii prezentate de Cristi Tabără. „Exclusiv în România” a fost programat la TVR 1, duminică, de la ora 17.00.

 

După ce, de-a lungul celui de-al 21-lea sezon „Exclusiv în România”, am avut timp să străbatem ţara în lung şi-n lat, pe îndelete, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, ultimul episod ne poartă, într-o singură oră, din Dobrogea până în Maramureş, pentru o ediţie cu totul aparte a emisiunii ce pune în lumină unicitatea teritoriului locuit de români, frumuseţile sale, oamenii valoroşi şi poveştile lor uimitoare. Bucurie condensată pentru ochi şi suflet primim, aşadar, duminică, 7 ianuarie, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Drumeţii „Exclusiv în România” pornesc din Dobrogea, unde Codruţa Angelescu descoperă un loc surprinzător - un teren de dresaj canin de ultimă generaţie, construit în Dunavăţul de Jos şi dotat pentru a fi gazdă de campionate canine internaţionale.

(w882) dresaj

Din Dobrogea călătorim şi noi în trecutul oraşului Buşteni, împreună cu Cristina Madgearu şi copiii Clubului Sportiv Schiel. Aceştia din urmă practică un sport rar şi îndrăzneţ: ski-alpinismul.

(w882) schi alpin

Drumul ne poartă apoi în Banat, mai exact în Ţara Gugulanilor, pentu a-l cunoaște pe Cristian Brecica și pe cațelușa sa Vreni, prima unitate canină de salvamont care a fost brevetată în România. La ce acțiuni impresionante au luat parte și cum este sa vrei să salvezi vieți, dar să nu o poți face în țara ta, aflăm de la Ilinca Ciobanu, jurnalistul de serviciu în acest popas.

(w882) catelusa

Facem apoi o oprire în Hunedoara, împreună cu Daniel Georgescu, pentru a vizita un unicat absolut spectaculos: Muzeul Trenuleţelor Valentin Banciu. Aici putem vedea mii de exponate construite cu detalii uimitoare. Muzeul a fost construit în memoria unuia dintre cei mai mari colecţionari de trenuleţe şi maşinuţe din ţara noastră, Valentin Banciu, răpus de o boală necruţătoare.

(w882) trenulet

Din Hunedoara, urcăm în Maramureş, în comuna Săcel, unde Cristina Şoloc stă de vorbă cu Tezaurul Uman Viu UNESCO Vasile Șușca. Meșterul popular ne vorbește despre măștile lui care au ajuns în toate colțurile lumii, ne cântă în frunza de lămâi și ne fascinează cu poveștile lui.

(w882) masti

(w882) tezaur uma

O drumeţie cu adevărat excepţională ne propune Cristi Tabără la începutul anului 2024. O parcurgem duminică, 7 ianuarie, de la ora 17.00, la TVR 1, în episodul ce încheie sezonul 21 „Exclusiv în România”.

 

Producător: Marin Găbudean

7:00 Universul credinţei

Prezintă Victor Dochia

Jurnalisti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiță, Răzvan Bucuroiu,

Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:30 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Jurnalist Paula Tăbârcă. Producător Andrei-Victor Dochia

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1