loader
Foto

Rowan Atkinson a fost detectivul Maigret, în seria difuzată miercurea, la TVR 1 | VIDEO

Pe 13 martie, de la ora 21:00,  TVR 1 ne-a propus să urmărim filmul polițist „Maigret în Montmartre”. Din serie au mai făcut parte: „Maigret întinde o capcană” (difuzat pe 21 februarie), „Maigret şi mortul” (28 februarie) şi „Maigret şi răspântia morţii” (6 martie).

 

.
Un bărbat sună disperat la poliţie, cerând să stea de vorbă cu inspectorul Maigret, căruia îi mărturiseşte că cineva îl urmăreşte şi încearcă să-l ucidă. Telefoanele încep să curgă, tot mai disperate. Fiecare, din alt punct al Parisului.

(w882) Maigret_Ep

În aceeaşi seară, bărbatul este găsit înjunghiat. Maigret, simţindu-se vinovat că nu-l salvase, porneşte înverşunat în căutarea criminalului, în cartierele rău-famate ale Parisului. Încercând să-i reconstituie identitatea, detectivul se va afunda, fără să ştie, în cele mai sinistre subterane ale crimei.

Purtând semnătura regizorului Jon East, filmul „Maigret şi mortul” (MAIGRET'S DEAD MAN – Regatul Unit, 2016), îi are în distribuţie pe Rowan Atkinson, Lucy Cohu şi Anamaria Marinca. Pentru a recrea atmosfera Parisului anilor '50, Jon East a filmat o mare parte a producţiei la Budapesta.

(w882) Maigret_Ep

După ce am urmărit la TVR 1, pe 21 februarie, primul film din seria Maigret, „Maigret întinde o capcană”, pe 28 februarie, de la ora 21.00, am văzut „Maigret şi mortul”.  Pe 6 martie, de la 21.00, TVR 1 a difuzat „Maigret şi răspântia morţii” (pe 6 martie). „Maigret în Montmartre” a fost programat pentru 13 martie.

(w882) Maigret_Ep

(w882)

Seria „Maigret” reprezintă ecranizări ale romanelor scrise de Georges Simenon (1903-1989), unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură poliţistă. A scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, iar cărţile sale au fost vândute pînă în prezent în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1