loader
Foto

Galerie foto

“Breaking Fake News”: Va folosi Putin şi armele nucleare? | VIDEO

În noua ediţie “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a analizat subiectul alături de generalul-locotenent (r) Cătălin Tomescu. Zaiafet şi Geminschi au reveni la “Breaking Fake News”. Miercuri, 19.10, ora 18.00, la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Rusia pierde teren în fața contraofensivei ucrainene. Mobilizarea parțială a produs haos, zeci de mii de rezerviști au fugit din țară. Cei care au fost trimiși pe front au parte de o instrucție sumară sau deloc. În acest timp, crimele de război continuă: Rusia atacă de o săptămână orașele ucrainene cu rachete. Va folosi Putin și armele nucleare tactice?

Invitatul lui Marian Voicu, gen.-lt (r) Cătălin Tomescu, fostul şef al Comandamentului NATO de la Sibiu, dezvoltă subiectul în noua ediţie “Breaking Fake News”, la TVR 1. În fiecare miercuri, de la ora 18.00, informaţiile sunt puse în context, explicate, iar dezinformările demontate de Marian Voicu şi invitaţii săi, în prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării.

(w882)

(w882)

„Spărgătorii de Fake News”, Zaiafet și Geminschi, revin la “Breaking Fake News” tot din 19 octombrie. Ei au citit presa „alternativă” și au aflat că Vladimir Putin s-ar fi întâlnit cu șamanii siberieni în buncăr, că Lukaşenko interzice inflația în Belarus și că sute de cetățeni români cer azil în Mexic de teama unei invazii rusești în România.

Iar rubricile consacrate ale emisiunii “Breaking Fake News” vin cu noi subiecte:

Mii de utilizatori români de Facebook continuă să propage asiduu dezinformările Kremlinului privind Ucraina, iar știrile false privind explozia de pe podul Kerci reprezintă în continuare pretextul pentru atacul cu rachete asupra orașelor ucrainene. Aflăm mai multe în „Revista presei Fake”, cu Horia Grușcă.

UE, ONU și alte entități „globaliste” ne vor obliga să mâncăm insecte pentru a salva planeta. Care este originea acestei dezinformări bizare? Ne lămureşte Tatiana Țarfulea, în „Conspirația săptămânii”, tot la “Breaking Fake News”.

(w882)

Iar Gabriela Avram ne vorbeşte despre „Fake-uri istorice”: A incendiat Nero Roma, într-adevăr, sau a fost mai degrabă un accident? Domnia sa este considerată cea mai coruptă și mai crudă din epocă, deci nu e de mirare că Nero a intrat în istorie cu eticheta de incendiator al Romei.

Ediţiile sunt disponibile online pe TVR+.

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1