loader
Foto

„Să-i îmbrăcăm pe cei goi! Să-i ajutăm pe cei sărmani!”

Campania iniţiată de echipa de realizatori ai emisiunii „ Universul credinţei” are drept finalitate strângerea de ajutoare pentru locuitorii unui sat din judeţul Teleorman.

 

Universul credinţei

La Siliştea-Gumeşti, în judeţul Teleorman, oameni disperaţi, copii săraci, vieţi greu încercate  şi-au spuns povestea într-un reportaj realizat de emisiunea Universul credinţei de la TVR 1. Reportajul a fost difuzat în ediţia din 8 decembrie a emisiunii duminicale care oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine, a istoriei, educaţiei morale, culturii.

Familii cu copii şi bătrâni bolnavi, multe cazuri medicale şi sociale au fost descoperite la Siliştea Gumeşti, în Teleorman. Pentru aceşti oameni, o pâine, un scutec, o mână de lemne de foc, o haină înseamnă speranţa zilei de mâine.

Echipa de realizatori ai emisiunii Universul credinţei a considerat că misiunea ei nu s-a încheiat cu prezentarea poveştii lor telespectatorilor din toată ţara, ci face un apel de suflet în numele celor care au nevoie de ajutor. Oricât de mic ar părea gestul fiecăruia dintre noi, el va aduce bucurie acolo unde nu este decât suferinţă, un zâmbet acolo unde curg lacrimi.

Toţi cei care doresc să ajute pot veni, până pe 20 decembrie, la intrarea din strada Pangrati a Televiziunii Române pentru a aduce un mic ajutor copiilor din Siliştea-Gumeşti. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la  numerele de telefon: 021.319.92.42 şi 021.319.91.12, int. 310. De asemenea, se pot face donaţii în contul parohiei Siliştea-Gumeşti: RO 87 RNCB 02 46 051 780 59 0001.

Despre Universul credinţei la TVR 1

În fiecare duminică, de la 7.30 la 9.30, TVR 1 şi tvrplus.ro vă oferă reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale în emisiunea Universul credinţei. Cei care o urmăresc în fiecare săptămână ştiu că emisiunea are rubrici deja: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului sau Monument Romaniae, care întregesc perspectiva spirituală pe care TVR v-o propune în fiecare săptămână. La acestea se adaugă, la cererea telespectatorilor, materiale de valoare cu specific religios din arhiva Televiziunii Române.

Universul credinţei adună tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească. Vă aduce vorbe bune şi oameni care se ridică deasupra celor lumeşti, pace, bunătate şi înţelepciune.

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1