loader
Foto

Sâmbătă, la „Breaking Fake News”: cine semnează sub numele „Shakespeare”?

Tot atunci, despre desfăşurarea alegerilor din Republica Moldova, războiul israeliano-palestinean, dar şi mijloacele de dezinformare de peste Ocean. Pe 26 octombrie, de la 14.30, Marian Voicu ne aşteaptă la ediţia a doua a noului sezon al emisiunii pe care o realizează la TVR 1.

 

Alegerile prezidențiale și referendumul de duminica trecută din Republica Moldova au înregistrat momente dramatice. Miza a fost și este în continuare uriașă. Despre acest subiect aflăm mai multe la „Breaking Fake News”, sâmbătă, în rubrica Povestea săptămânii, unde Marian Voicu îl are ca invitat pe istoricul Cosmin Popa. Ediţia a doua a noului sezon se vede la TVR 1 pe 26 octombrie, de la ora 14.30 şi în reluare marţi, pe 29 octombrie, de la 23.00.

(w882) Marian Voi

Imaginile cu un tânăr palestinian arzând de viu după un bombardament israelian au fost pentru unii o înscenare palestiniană menită să discrediteze armata israeliană. Analiza ulterioară confirmă însă veridicitatea tragediei. Horia Grușcă notează ştirea în Revista presei fake. Şi tot în aceeaşi rubrică, jurnalistul analizează transformarea platformei X, peste Atlantic, în instrument de dezinformare electorală pro-Trump, de către Elon Musk, proprietarul acesteia.

În Republica Moldova, președinta Maia Sandu a acuzat, imediat după scrutin, o fraudă fără precedent. Ea a vorbit despre o tentativă externă de mituire a 300 000 de alegători moldoveni. Este momentul să ne amintim de îndelungata campanie de dezinformare anti-europeană a Kremlinului. Un studiu de caz face Tatiana Ţarfulea la Conspirația săptămânii.

Iar Gabriela Avram ne propune, la Istoria și istoriile sale, o dilemă pe care au încercat să o lămurească de-a lungul vremii biografi, critici literari, scriitori și regizori: este Shakespeare cu adevărat unicul și singurul autor al pieselor, sonetelor și poemelor sale?

Subiectul alegerilor din Republica Moldova, încă fierbinte, este reluat şi de simpaticii Zaiafet și Geminschi, în rubrica Spărgătorii de fake news. În Republica Moldova, Maia Sandu se luptă la baionetă cu trolii putiniști. Şi tot în rubrica ce încheie ediţia de sâmbătă a emisiunii, cei doi atrag atenţia asupra faptului că Israelul și-a ales, după Hamas și Hezbollah, o a treia țintă, mult mai greu de doborât – europarlamentarul Diana Şoşoacă…

***

(w882) Marian Voi

„Breaking Fake News” este unica emisiune din piața media din România despre fake news, dezinformare și propagandă, câștigându-și un public fidel în cei 5 ani de existență, permanent conectată la actualitate, de la pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina sau cel din Israel, până la schimbările climatice, criza energetică, epidemia de rujeolă, ascensiunea mișcărilor extremiste etc. Emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu se vede sâmbăta, la ora 14.30, și în reluare, marți seară, de la 23.00, la TVR 1.

5:40 Împărăteasa Ki (R)

(EMPRESS KI-Coreea de Sud, 2013) Episodul 24

Cu: Ha Ji-won, Joo Jin-mo, Ji Chang-wook

Dramă istorică. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Alegeri prezidenţiale 2024: TVR propune o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi

TVR va reflecta campania electorală pe toate posturile TV din portofoliu prin emisiuni de promovare electorală şi dezbateri.

Istorii cu gust la Dunărea de Jos, în episodul ce deschide noul sezon „Exclusiv în România”

Din 27 octombrie, Cristi Tabără şi Cristina Șoloc ne invită în noi călătorii fascinante, pentru a descoperi adevărate comori ale ţării noastre. ...

Sâmbătă, la „Breaking Fake News”: cine semnează sub numele „Shakespeare”?

Tot atunci, despre desfăşurarea alegerilor din Republica Moldova, războiul israeliano-palestinean, dar şi mijloacele de dezinformare de peste ...

 

#tvr1