SĂNĂTATE: Îngrijirea tenului când stăm în casă
miercuri, 08 aprilie 2020
Dr. Ana Maria Oproiu-medic primar chirurgie estetică, plastică și reconstructivă, vine cu sfaturi de îngrijire a tenului acasă, în izolare.

1.Doamna doctor, cum își pot îngriji și menține tenul acasă, doamnele care obișnuiau să apeleze frecvent la cabinetele de estetică medicală?

dr. Ana Maria Oproiu: Este esențial să acordăm o atenție sporită îngrijirii tenului în această perioadă pentru că autoizolarea și stresul provocat de conjunctura actuală vor influența categoric aspectul tenului! Trebuie să continuăm cu rutina zilnică ceea ce înseamnă o curățare atentă a tenului seara și dimineața și să nu uităm gâtul și decolteul. Apoi aplicăm cremele recomandate pentru conturul ochilor, serurile și cremele adecvate tipului de ten și nevoilor speciale ale acestuia! În plus, în lipsa tratamentelor făcute în cabinet putem efectua un gomaj, o exfoliere delicată, o dată pe săptămână recomandabil după o baie caldă prelungită când porii sunt deschiși și stratul superficial al pielii se exfoliază mai ușor.După gomaj putem aplica o mască în funcție de tipul de ten, bogată în acid hialuronic, vitamine, colagen, elastină, etc.De asemenea, pentru că stăm mult în casă recomand folosirea apei termale cu efect hidratant și calmant! O atenție deosebită acordăm îngrijirii părului, mâinilor! Utilizarea dezinfectantelor vor afecta pielea mâinilor. Recomand, așadar utilizarea cremelor dermato-cosmetice pentru îngrijirea mâinilor.

2. Ce trebuie să facem în mod special în aceasta perioadă în care expunerea la soare si lumină este mult redusă?

dr. Ana Maria Oproiu: Trebuie să aerisim și să menținem o umiditate corespunzatoare în încăperile în care stăm, să asigurăm o alimentație bogată în legume și fructe proaspete, aport de apă suficient, exerciții fizice și somn 8 ore pe zi. Recomand să nu se folosească soluții puternic astringente sau alcoolizate pentru ten. Să folosim seruri și creme bogate în acid hialuronic și vitaminele C, A, D și măști hidratante ori de câte ori simțim nevoia să contracarăm lipsa activităților în aer liber, și utilizarea excesivă a dezinfectantelor și a spalatului mai intens care vor afecta calitatea filmului hidrolipidic, ce protejează pielea.

(w235) Dr. Ana Ma

3. Există produse naturale, pe care orice gospodină le are în casă și care pot fi de ajutor?

dr. Ana Maria Oproiu: Sigur că da ! Dacă nu avem în casă un gomaj sau o mască, le putem prepara cu ce avem în gospodărie. De exemplu, putem prepara un gomaj, folosind un albus de ou, bătut spumă, cu 2-3 picături de zeamă de lămâie la care adăugăm 2-3 lingurițe de tărâțe de grâu sau mălai. Se obține o mască pe care o aplicăm pe față, protejând ochii și buzele. Evident, după ce am curățat în prealabil riguros tenul! Așteptăm 20 min. și apoi cu degetele umezite, prin mișcări circulare și ascendente, insistând în zona T-ului, curățăm masca și spălăm foarte bine. Din gălbenușul de ou rămas, adăugând o linguriță de miere obținem o mască hrănitoare pe care o aplicăm pe față și o lăsăm 15-20 min. Se spală și apoi aplicăm o cremă! Putem prepara si alte măști din banană cu miere, avocado cu miere, felii de castravete pentru hidratare etc.

4.Există anumite exerciții sau mișcări care se recomandă pentru menținerea tonusului facial?

dr. Ana Maria Oproiu: Este recomandat să facem mișcări de tonifiere a musculaturii mimicii prin gimnastica facială, completate de mișcări de masaj, aplicând o cremă după curatarea în prealabil. Dacă avem aparate de masaj facial acasa le putem folosi cu încredere!

5.După această perioadă de izolare, în momentul în care se revine în cabinetele de estetică este nevoie de o plusare în injectare pentru substanțele de umplere, de exemplu?

dr. Ana Maria Oproiu: Asta va decide esteticianul dupa o analiză prealabilă, dar cu siguranță o infuzie de acid hialuronic și vitmaine prin tehnici de mesoterapie invazivă (injectare, nanoporare, dermapen) sau neinvazive (radiofrecvența, ultrasunete, ozonoterapie) vor aduce beneficii.De asemenea, corecția ridurilor cu acid hialuronic sau toxina botulinică se vor face la recomandarea medicului.

6.Ce nu trebuie să lipsească din rutina noastra de îngrijire zilnică atunci când nu ieșim din casă?

dr. Ana Maria Oproiu: Nu trebuie să lipsească demachierea și tonifiere în fiecare seară și dimineață, urmate de aplicarea cremelor corespunzătoare fiecărui tip de ten, folosirea măștilor hidratante și a apei termale. Și nu uitați de îngrijirea suplimentară a mâinilor!

Beatrice Cioba-producător emisiunea „Vreau să fiu sănătos”

 

 • 11:30
  #Creativ
  Realizator Claudia Spătărescu Producător Anamaria Pleşcan
 • 12:00
  Replay
  Moderator Marian Olaianos Producător Daniela Enăchescu
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus
 • 13:15
  Exclusiv în România
  / Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean
 • 14:00
  Telejurnal
  * Sport*Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producător Violeta Iorgulescu
 • 14:30
  Ora regelui
  *Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu Yacht Club Regal Român a oferit titlul de Comodor Custodelui Coroanei, precum predecesorilor Majestății Sale, Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai. Majestatea Sa Margareta a conferit decorații regale unor personalități ale vieții publice. Cîteva instituții și organizații au primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale și al Alteței Sale Regale Principele Radu. Copiii de la centrele Generații și voluntarii vîrstnici se confruntă cu o nouă provocare: lecțiile on-line. UCIN și UNITER, două dintre cele mai importante competiții culturale și-au ales cîștigătorii. La Sinaia, va fi amplasat, anul viitor, un monument cu bustul Regelui Mihai, la 100 de ani de la nașterea Sa. Un proiect însemnat pentru Domeniul Regal este și cel de refacere a aleilor din jurul Castelui Peleș. Concertul pe care Ateneul Român îl găzduiește anual, în 25 octombrie a fost, încă de la prima ediție, darul Principesei Margareta pentru tatăl său, dar s-a dovedit, și un dar pentru România, fondurile strînse din vînzarea biletelor îndreptîndu-se spre Programul ”Tinere Talente”. Producător Lidia Voicu Realizatori: Diana Ilica, Adelina Dumitrescu
 • 15:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 16:00
  Lumea azi
  *Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu Transmisiune directă
 • 16:30
  Banii tăi
  Prezentator şi realizator Monica Ghiurco Producător Otilia Găinar Transmisiune directă
 • 17:00
  Vedeta populară
  (I)Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 17:55
  Vedeta populară
  (II) Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 18:50
  Teleenciclopedia
  * Diego Velazquez-Las Meninas (ep.2/2) Sub tablourile din fundalul capodoperei Las Meninas, se evidențiază, prin luminozitate, unul cu figurile lui Filip al IV-lea şi a soției sale, Maria Ana de Austria. Însă, ele nu sunt reprezentate pe o pânză, ci se reflectă într-o oglindă. Iată indiciul care ne dezvăluie subiectul picturii lui Velázquez. „Oglinda avea scopul de a atrage în interiorul tabloului ceea ce era străin acestuia.”-remarca filosoful francez Michel Foucault. * Conferința de la Ialta (ep.2/5) În 5 februarie 1945, la Palatul Livadia din Ialta (Crimeea) avea loc a doua rundă de negocieri, în formula Roosevelt-Churchill-Stalin. Primul subiect din agendă: soarta și administrarea Germaniei, precum și despăgubirile pe care trebuia să le plătească învingătorilor. * Sonde spaţiale : planetele interioare (ep.2/2) (Premieră) Anterior începuturilor epocii moderne a studiului spațiului, se credea că, având dimensiuni similare cu ale Pământului, „vecina” Venus este primitoare. În realitate, numeroși vulcani aruncă în atmosfera densă gaze toxice, efectul de seră generează temperaturi ce ar lichefia plumbul, iar corpul uman ar fi zdrobit de presiune, instantaneu. Dintre cele 13 sonde sovietice din seria Venera, opt au aterizat, patru transmițând imagini. A urmat saga fantasticelor misiuni Vega, tot sovietice, care urmăreau amplasarea unor baloane în straturile superioare ale atmosferei venusiene, unde temperaturile sunt apropiate celor terestre. Ulterior, câteva sonde au izbutit să cartografieze aproape întreaga suprafață a planetei: „americanca” Magellan, cea a Agenției Spațiale Europene, Venus Express, și mai recent, Akatsuki Venus Climate Orbiter, construită de japonezi. * Insula Rottnest (ep. 7/10) (Premieră) În general pașnice, quokka reușesc să coabiteze fără probleme cu speciile „vecine”, cum ar fi... şopârlele Egernia kingii. Șerpii tigru de pe Insula Carnac și-au adaptat „meniul” „specificului local”: puii din numeroasa colonie de pescăruși argintii. De fapt, la venirea primăverii, toate zburătoarele, „băștinașe” sau „venetice” în insulele Australiei Occidentale, cunosc o veritabilă explozie demografică, iar cuplul de vulturi pescar formează o „familie-model”... Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca. Producător Oana Haşegan
 • 19:45
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  * Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Masca de argint
  Film * Masca de argint ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu * Aventuri. În timpul unui banchet fastuos, oferit de un bancher prea darnic, are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul este înveşmântat exact ca justiţiarul Mărgelatu şi spune că acţionează în numele Frăţiei. Rosetti şi ceilalţi membri ai societăţii Frăţia consideră că Mărgelatu şi-a pierdut minţile şi-şi trimit cel mai bun om în căutarea lui. Redactor Gabriela Onea
 • 23:00
  Dosar România
  / Producător Răzvan Butaru
 • 00:00
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă *Best of Invitat Emilia Popescu Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:00
  Lumea azi
  Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 01:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 02:00
  Masca de argint
  ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu Aventuri. Redactor Gabriela Onea
 • 03:45
  Viaţa satului
  Partea I Producător Viorel Popescu
 • 03:50
  Meteo
 • 03:55
  Telejurnal
  Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru ATENŢIE! Se schimbă ora! Ora 04,00 devine ora 03,00
 • 05:00
  Viaţa satului
  Partea a II-a Producător Viorel Popescu
 • 05:55
  Imnul României