loader
Foto

SĂNĂTATE: Îngrijirea tenului când stăm în casă

Dr. Ana Maria Oproiu-medic primar chirurgie estetică, plastică și reconstructivă, vine cu sfaturi de îngrijire a tenului acasă, în izolare.

 

Vreau să fiu sănătos!

1.Doamna doctor, cum își pot îngriji și menține tenul acasă, doamnele care obișnuiau să apeleze frecvent la cabinetele de estetică medicală?

dr. Ana Maria Oproiu: Este esențial să acordăm o atenție sporită îngrijirii tenului în această perioadă pentru că autoizolarea și stresul provocat de conjunctura actuală vor influența categoric aspectul tenului! Trebuie să continuăm cu rutina zilnică ceea ce înseamnă o curățare atentă a tenului seara și dimineața și să nu uităm gâtul și decolteul. Apoi aplicăm cremele recomandate pentru conturul ochilor, serurile și cremele adecvate tipului de ten și nevoilor speciale ale acestuia! În plus, în lipsa tratamentelor făcute în cabinet putem efectua un gomaj, o exfoliere delicată, o dată pe săptămână recomandabil după o baie caldă prelungită când porii sunt deschiși și stratul superficial al pielii se exfoliază mai ușor.După gomaj putem aplica o mască în funcție de tipul de ten, bogată în acid hialuronic, vitamine, colagen, elastină, etc.De asemenea, pentru că stăm mult în casă recomand folosirea apei termale cu efect hidratant și calmant! O atenție deosebită acordăm îngrijirii părului, mâinilor! Utilizarea dezinfectantelor vor afecta pielea mâinilor. Recomand, așadar utilizarea cremelor dermato-cosmetice pentru îngrijirea mâinilor.

2. Ce trebuie să facem în mod special în aceasta perioadă în care expunerea la soare si lumină este mult redusă?

dr. Ana Maria Oproiu: Trebuie să aerisim și să menținem o umiditate corespunzatoare în încăperile în care stăm, să asigurăm o alimentație bogată în legume și fructe proaspete, aport de apă suficient, exerciții fizice și somn 8 ore pe zi. Recomand să nu se folosească soluții puternic astringente sau alcoolizate pentru ten. Să folosim seruri și creme bogate în acid hialuronic și vitaminele C, A, D și măști hidratante ori de câte ori simțim nevoia să contracarăm lipsa activităților în aer liber, și utilizarea excesivă a dezinfectantelor și a spalatului mai intens care vor afecta calitatea filmului hidrolipidic, ce protejează pielea.

(w235) Dr. Ana Ma

3. Există produse naturale, pe care orice gospodină le are în casă și care pot fi de ajutor?

dr. Ana Maria Oproiu: Sigur că da ! Dacă nu avem în casă un gomaj sau o mască, le putem prepara cu ce avem în gospodărie. De exemplu, putem prepara un gomaj, folosind un albus de ou, bătut spumă, cu 2-3 picături de zeamă de lămâie la care adăugăm 2-3 lingurițe de tărâțe de grâu sau mălai. Se obține o mască pe care o aplicăm pe față, protejând ochii și buzele. Evident, după ce am curățat în prealabil riguros tenul! Așteptăm 20 min. și apoi cu degetele umezite, prin mișcări circulare și ascendente, insistând în zona T-ului, curățăm masca și spălăm foarte bine. Din gălbenușul de ou rămas, adăugând o linguriță de miere obținem o mască hrănitoare pe care o aplicăm pe față și o lăsăm 15-20 min. Se spală și apoi aplicăm o cremă! Putem prepara si alte măști din banană cu miere, avocado cu miere, felii de castravete pentru hidratare etc.

4.Există anumite exerciții sau mișcări care se recomandă pentru menținerea tonusului facial?

dr. Ana Maria Oproiu: Este recomandat să facem mișcări de tonifiere a musculaturii mimicii prin gimnastica facială, completate de mișcări de masaj, aplicând o cremă după curatarea în prealabil. Dacă avem aparate de masaj facial acasa le putem folosi cu încredere!

5.După această perioadă de izolare, în momentul în care se revine în cabinetele de estetică este nevoie de o plusare în injectare pentru substanțele de umplere, de exemplu?

dr. Ana Maria Oproiu: Asta va decide esteticianul dupa o analiză prealabilă, dar cu siguranță o infuzie de acid hialuronic și vitmaine prin tehnici de mesoterapie invazivă (injectare, nanoporare, dermapen) sau neinvazive (radiofrecvența, ultrasunete, ozonoterapie) vor aduce beneficii.De asemenea, corecția ridurilor cu acid hialuronic sau toxina botulinică se vor face la recomandarea medicului.

6.Ce nu trebuie să lipsească din rutina noastra de îngrijire zilnică atunci când nu ieșim din casă?

dr. Ana Maria Oproiu: Nu trebuie să lipsească demachierea și tonifiere în fiecare seară și dimineață, urmate de aplicarea cremelor corespunzătoare fiecărui tip de ten, folosirea măștilor hidratante și a apei termale. Și nu uitați de îngrijirea suplimentară a mâinilor!

Beatrice Cioba-producător emisiunea „Vreau să fiu sănătos”

 

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 28

Producător Daniela Enăchescu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1