loader
Foto

Sărbătoarea Învierii Domnului, în ediții speciale „Universul credinței” la TVR 1

Ca în fiecare an, TVR 1 oferă telespectatorilor cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paști la Catedrala Patriarhală din București. Vineri, sâmbătă și duminică, Andrei Victor Dochia și invitații săi ne așteaptă la „Universul credinței”.

 

Andrei - Victor Dochia
Universul credinţei

Edițiile speciale ale emisiunii ce oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine încep vineri, pe 30 aprilie, la ora 18.30, când telespectatorii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti Denia Prohodului Domnului. Comentariul va fi asigurat de Corneliu Vlad Matache, iar românii din diaspora pot trăi aceste momente pline de încărcătură spirituală vizionând slujba la TVRi.

În Seara de Înviere, pe 1 mai, începand cu ora 23.10, într-o ediție specială „Universul credinţei”, vedem la TVR 1, de asemenea, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Învierii, oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În studioul TVR, Andrei Victor Dochia îl va avea ca invitat pe jurnalistul Răzvan Bucuroiu. Transmisiunea este în direct la la TVR Moldova și TVR Internațional.

În cadrul emisiunii vor fi realizate corespondenţe video cu reporteri TVR din importante centre monahale din țară: Mănăstirea Golia din Iași, Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, Mănăstirea „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din judeţul Timiș, Mănăstirea Pasărea din judeţul Ilfov, Mănăstirea Comana din judeţul Giurgiu şi de la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti.

Pentru prima zi a Sfintelor Paşti, echipa „Universul credinței” a pregatit o serie de materiale desprea Sărbătoarea Învierii Domnului. Astfel, pe 2 mai, de la ora 7.00, Jurnalul „Universul credinţei”, prezentat de Andrei Victor Dochia, ne oferă mesajele pascale de binecuvântare transmise de principalii lideri religioşi din țară, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului. La „Editorialul săptămânii”, jurnalistul Răzvan Bucuroiu vine cu un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar şi ale realității ecleziale ale momentului. Rubrica „Sărbătorile săptămânii” vorbește despre marile repere ale calendarului ortodox din această perioadă, prin vocea jurnalistului Silviu Andrei Vlădareanu. Răzvan Bucuroiu continuă seria „Dialogurilor dimineții” cu teologul Bogdan Tătaru Cazaban – în această ediție discuția având ca subiecte sărbătoarea Învierii Domnului şi Biserica Sfântului Mormânt.

(w882)

Partea a doua e emisiunii ne aduce, ca în fiecare duminică, „Bucuria Credinței”. De SfintelePaşti, Andrei Victor Dochia împreună cu Părintele Constantin Necula aleg să tâlcuiască Învierea Domnului la Schitul Darvari din Bucureşti. La rubrica „Eu si Dumnezeu”, Cristina Andrei şi Daniel Vistorovschi ne oferă un interviu portret cu renumitul arhitect Dorin Ştefan, iar la „Povestea de duminică”, Lucia Toader ne-o propune pe cea a lui Grigore Leșe.

Ediția se va transmite simultan și pe TVR Internațional și TVR Moldova.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1