loader
Foto

Sărbătoarea Sfântului Nicolae, la "Universul Credinţei"

Duminică, 8 decembrie, ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR1, TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVRi și online pe TVR+.

 

Andrei - Victor Dochia
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Andrei Victor Dochia v-a prezentat Jurnalul Universul Credinței”:

  • Este deja a doua săptămână din postul Crăciunului pentru credincioşii romano-catolici. Continuăm seria meditaţiilor cu părintele Iosif Tiba, asupra acestui timp adresat familiei. Astăzi se aprinde a doua lumânare a coroanei de advent.
  • Reînhumare. Pe 4 decembrie au fost aduse şi reînhumate la Cimitirul Bellu din Bucureşti osemintele familiei Ilie Lazăr, iar acest eveniment a constituit un moment şi de aducere-aminte a faptelor bravului om de stat, avocat  şi nu în ultimul rând, cel mai tânăr semnatar al Actului Unirii de la 1918, de fondare a Statului naţional unitar român şi, ulterior, parlamentar al Partidului Naţional Român. Slujba religioasă a fost oficiată de PS Mihai Frăţilă, Episcop Greco-Catolic de Bucureşti.

(w882)

  • Filarmonica de stat din Arad a găzduit de curând o manifestare culturală care a avut ca scop promovarea tradiţiei şi spiritualităţii satului arădean. Manifestarea, intitulată ,,Poveste dintr-un sat – Şezătoare culturală” a fost organizată de Arhiepiscopia Aradului  împreuna cu Asociaţia Culturală „Cantarad”.

(w882)

  • De Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Preasfintitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Johannesburg, Africa de Sud, primului locaş de cult românesc de pe continentul african.

(w882)

  • Pe 4 decembrie a fost sărbatorit Sfântul Cuvios Gheorghe, stareţul Mânăstirii Cenica şi duhovnic al Sfântului Calinic. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul l-a instalat pe noul stareţ al aşezământului monahal, protosinghelul Vasile Parjol. O scurta consemnare a acestui eveniment a realizat-o colegul nostru Corneliu Vlad Matache.

(w882)

  • De ziua Sf. Nicolae, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, dar mai cu seamă, în municipiul Brăila, care îl are ca protector, au avut loc o serie de pelerinaje, evenimente sociale, filantropice şi culturale care merită toată atenţia noastră. A consemnat Lucia Toader.

(w882)

  • Biserica Sfântul Gheorghe Nou este în sărbătoare, pentru că unul dintre ocrotitorii săi este Sf. Nicolae. Vechiul lăcaş voievodal al Martirilor Brâncoveni adăposteşte zilele acestea, alături de racla cu o parte din mâna Sf. Nicolae şi capul Sf.Teodor Stratilat, adus de reprezentanţi ai Bisericii Elene. A consemnat Lucia Toader.
  • (w882)

  • Tămăduitoare de boli, apărătoare împotriva încercărilor vieţii, aducătoare de ploaie, protectoare a animalelor, dar şi a viilor, patroană a copiilor dar şi a tinerilor, Sfânta Muceniţă Filofteia sau Sfântuliţa, cum o numesc argeşenii pe ocrotitoarea lor, veghează de la Mânăstirea Curtea de Argeş, întreaga Ţară Românească. Şi aceasta de mai bine de 600 de ani. Mai multe amănunte vom afla de la Părintele arhimandrit Caliopie, starețul mânăstirii Curtea de Argeș.

(w882)

  • La rubrica Sărbătorile Săptămânii Silviu Andrei Vlădăreanu ne-a adus cele mai importante sărbatori ale săptămanii pe care o începem.
  • Editorialul săptămânii - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne-a prezentat un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului.
  • Presarea presei. Părintele Eugen Tănăsescu a făcut și în această ediție, în direct prin Skype, o revistă a presei.
  • Pelerinaj la Betleemul românilor, Peştera Sfântului Apostol Andrei. În fiecare an, pe 30 noiembrie, zeci de mii de credincioşi vin în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, un Betleem al românilor. Echipa Universul credinţei v-a prezentat în direct pe TVR 3, în cadrul unei ediţii special, Liturghia de hram cu intervenţii video în direct din Peştera în care a vieţuit Sfântul Andrei. Colegii noștri, Daniel Vistorovschi și Corneliu Vlad Matache, v-au prezentat o sinteza a principalelor momente ale sărbătorii!

Partea a II-a a emisiunii Universul Credinţei a început la ora 8.00.

  • Documentar Universul Credinței: Cristina Andrei v-a invitat să urmăriţi episodul al II-lea al serialulului ,,Arsenie Boca, de la biografie la sinaxar” .

(w882)

  • ,,Bucuria Credinței: Andrei Victor Dochia și Pr. Constantin Necula continuă parcursul prin Dobrogea, pe urmele sfinților români. În acest episod au vorbit la Biserica Sf Atanasie de la Niculițel, despre tămăduirea femeii gârbove.

(w882)

Coordonatori: Ileana Gaiță și Corneliu Vlad Matache

Producător: Andrei Victor Dochia

***

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 07:00, pe TVR1, TVR Moldova, TVR Internaţional și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:00, iar cea de-a doua parte de la 8:00, pe TVR1, TVR Moldova, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

 

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 51

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1