loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea Sfântului Nectarie

Duminică, 10 noiembrie, o nouă ediție a emisiunii „ Universul Credinței ” , de la ora 7:30, pe TVR1, TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internaţional ş i online pe TVR+.  

 

Rafael Udriște
Universul credinţei

În prima parte a emisiunii puteți urmări: “Jurnalul Universul Credinței”, prezentat de Rafael Udriște.

(w882)

Miercuri, 6 noiembrie 2019, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a împlinit 75 de ani. Îi spunem şi noi la mulţi şi binecuvântaţi ani.

Expoziția Puterea Persistenței În luna octombrie au expus împreună la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia patru artiste - 3 din Germania și una din România. Fiecare dintre cele patru a propus propria viziune artistică a rezistenței prin tradiție, imaginând structuri, pe cât de fragile, pe atât de elaborate și conținând, fără excepție, o evidentă dimensiune religioasă. Un reportaj de Cristina Andrei .

(w882)

Pe 8 noiembrie Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii Mihail si Gavril şi pe ceilalţi îngeri care alcătuiesc ceata arhanghelilor: Rafail, Uriil, Salatil, Iegudiil şi Varahiil. Arhanghelii sunt cei care slujesc neîncetat lui Dumnezeu şi comunică oamenilor voia acestuia. A consemnat Corneliu Vlad Matache.

(w882)

Sfântul Nectarie, un sfânt iubit de români, este sărbătorit pe data de 9 noiembrie. Vom vedea cum a sărbătorit această zi Mânăstirea Radu Vodă, care îl are ocrotitor. A consemnat Lucia Toader.

(w882)

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu ne va spune care sunt cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

“Semnele vremii” - Părintele Radu Preda, alături de colegul nostru Răzvan Bucuroiu, continuă tâlcuirea Fericirilor. În ediția de duminică, Fericirea a VII-a: Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.

(w882)

“Presarea presei” - Părintele Eugen Tănăsescu va face și în această ediție, în direct prin skype, o scurtă revistă a presei religioase.

Reportajele Universul Credinței: Biserica din Salina Ocnele Mari este locul poveştii de astăzi, acolo unde  altă dată dispăreau tainic intelectuali şi oameni simpli care aveau curajul să spună ce gândesc. O poveste într un mănunchi de poveşti, de la Ocnele Mari. Un reportaj de Lucia Toader.

(w882)

Bucuria Credinței În această ediție continuă seria emisiunilor înregistrate la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Părintele Constantin Necula, împreună cu Andrei Victor Dochia va vorbi despre Pilda samarineanului milostiv și ne vor descoperi lucruri neștiute despre Mănăstirea Sâmbăta de Sus și despre Părinții care au slujit aici.

(w882)

 

Coordonatori: Ileana Gaiță și Lucia Toader

Producător: Andrei Victor Dochia

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1