loader
Foto

Galerie foto

Scandalul Bîstroe a deschis noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO  

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Prima ediţie a sezonului a pus pe tapet un subiect mult discutat în presa din ţară, fapt care a produs, cu siguranţă, şi numeroase derapaje: afacerea Bîstroe. Opinia publică este antrenată într-o dezbatere fără precedent: Ucraina ar fi dragat canalul Bîstroe cu scopul de a-l face navigabil maritim, provocând astfel distrugerea Deltei.

​La Interviul săptămânii, Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Adrian Stănică, director general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar. Noul sezon „Breaking Fake News” a început pe 19 martie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

Am aprofundat tema ediţiei la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce n-a adus lămuriri despre cum a început scandalul Bîstroe, cine sunt actorii și care sunt mizele sale.

Afacerea Bîstroe a readus, însă, la suprafață un alt scandal – cel al naufragiului navei sovietice Rostock, în septembrie 1991, pe brațul Sulina. Un naufragiu încă învăluit în mister, pentru că nu a existat o anchetă a statului român – spun unii, prima conspirație ucraineană împotriva Deltei românești – spun alții. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre operaţiunea psihologică a Moscovei în Republica Moldova și noul front deschis de Rusia în războiul hibrid – Georgia. Pe larg, în Revista presei fake.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor ce și-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 19 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...