loader
Foto

Galerie foto

Scandalul Bîstroe a deschis noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO  

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Prima ediţie a sezonului a pus pe tapet un subiect mult discutat în presa din ţară, fapt care a produs, cu siguranţă, şi numeroase derapaje: afacerea Bîstroe. Opinia publică este antrenată într-o dezbatere fără precedent: Ucraina ar fi dragat canalul Bîstroe cu scopul de a-l face navigabil maritim, provocând astfel distrugerea Deltei.

​La Interviul săptămânii, Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Adrian Stănică, director general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar. Noul sezon „Breaking Fake News” a început pe 19 martie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

Am aprofundat tema ediţiei la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce n-a adus lămuriri despre cum a început scandalul Bîstroe, cine sunt actorii și care sunt mizele sale.

Afacerea Bîstroe a readus, însă, la suprafață un alt scandal – cel al naufragiului navei sovietice Rostock, în septembrie 1991, pe brațul Sulina. Un naufragiu încă învăluit în mister, pentru că nu a existat o anchetă a statului român – spun unii, prima conspirație ucraineană împotriva Deltei românești – spun alții. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre operaţiunea psihologică a Moscovei în Republica Moldova și noul front deschis de Rusia în războiul hibrid – Georgia. Pe larg, în Revista presei fake.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor ce și-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 19 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1