loader
Foto

„Se cântă şi în piaţă, se cântă şi pe vasul de croazieră, tot oraşul Sanremo e cuprins de muzică!”

Marți, 6 februarie, a început cea de-a 74-a ediţie a festivalului muzicii italiene. Din studioul TVR, ne țin companie şi ne aduc cele mai interesante informaţii despre Sanremo 2024, Bogdan Stănescu - moderator, comentator şi muzicianul şi actorul Kyrie Mendél.

 

Între 6 şi 10 februarie cele mai mari nume ale scenei muzicale italiene şi internaţionale, dar şi tineri artişti în căutare de afirmare aduc Teatrul Ariston din Sanremo în sărbătoare! O sărbătoare a muzicii cu ecouri în întreaga lume. Cele cinci seri de concurs pot fi urmărite la TVR 1, de la ora 21.30. Amadeus prezintă pentru ultima oară evenimentul.

(w500)

Eros Ramazzotti, Il Volo, John Travolta, Diodato, Mahmood, Ricchi e Poveri, Gianna Nannini, Gigliola Cinquetti sau Umberto Tozzi sunt câteva dintre vedetele pe care ne vom bucura să le vedem pe scena Festivalului Sanremo 2024! Actorul Russell Crowe vine de asemenea la Sanremo 2024, pentru o întâlnire... muzicală cu publicul italian şi cu telespectatorii din întreaga Europă. Iar Eros Ramazzotti, poate cel mai cunoscut şi iubit artist italian în întreaga lume, revine la teatrul Ariston pentru a aniversa împreună cu publicul cei 40 de ani de la lansarea piesei „Terra promessa”!

(w500)

Pentru că evenimentul ce atrage atenţia Europei şi a lumii asupra muzicii italiene pare să depăşească limitata capacitate a bătrânului teatru Ariston, artişti consacraţi vor susţine recitaluri în alte două locaţii fierbinţi ale festivalului – piaţa Colombo şi nava de croazieră Costa Smeralda.

„În anul 2020, la început de februarie, mă bucuram că visul meu se împlinise. Comentasem Festivalul de la Sanremo. Primul meu festival! Ediţia aniversară 70! După trei săptămâni, lumea avea să se schimbe pentru doi ani.

Însă muzica a unit şi a învins, iar Festivalul de la Sanremo nu s-a oprit nici în pandemie. Baloane colorate şi chipuri de carton în loc de spectatori, muzicieni cu mască şi, peste tot, foarte multă grijă. Şi s-a cântat!

Acum, toate acestea sunt de domeniul trecutului, iar în 2024, Festivalul de la Sanremo revine şi pentru telespectatorii Televiziunii Române. Generaţiile se întrec în acelaşi concurs, vedetele internaţionale înnobilează scena Teatrului Ariston, se cântă şi în piaţă, se cântă şi pe vasul de croazieră, tot oraşul Sanremo e cuprins de muzică. Iar eu, din studioul TVR, alături de muzicianul şi actorul Kyrie Mendél, vă invit să luăm parte cu toţii la sărbătoarea cântecului italian şi internaţional!”, ne cheamă Bogdan Stănescu.

(w882)

„Sanremo este un spectacol valoros, cu tradiţie, pe scena căruia păşesc artişti de talie internaţională. Televiziunea Română a difuzat acest spectacol nemaipomenit ani de-a rândul, creându-şi astfel un public devotat. Mă bucur că, din nou, anul acesta, e şi în grila noastră de programe. Sunt convins că va fi un show pe măsura aşteptărilor, iar dacă nu l-aţi mai văzut de ceva vreme, vă recomand să-l urmăriţi, pentru că veţi avea o surpriză plăcută!”, adaugă Kyrie Mendél.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în televiziune, Bogdan Stănescu este gazda „Jurnalului Cultural”, de luni până vineri, la TVR Cultural. Totodată, la TVR Internaţional prezintă programul „Romania News Report”.

Bogdan Stănescu este traducător şi redactor de film la Televiziunea Română din anul 1993 şi profesor asociat la Catedrele de Engleză şi Italiană ale Universităţii din Bucureşti.

Bogdan Stănescu a participat la numeroase transmisii ale unor evenimente de marcă, precum Gala decernării Premiilor Oscar, Gala decernării Premiilor Globul de Aur, Gala decernării Premiilor Grammy, Eurovision Song Contest, Spectacolul Eurovision: Europe Shine a Light – 2020 sau Festivalul Cântecul Italian Sanremo 2020, în calitate de comentator/traducător/moderator.

Invitatul lui Bogdan Stănescu, Kyrie Mendél este licenţiat în Arte Spectacolului, Actorie. A studiat pianul şi percuţia în particular, iar pasiunea sa pentru muzică a dat naştere unor proiecte apreciate atât de public, cât şi de specialişti. A colaborat ca producător muzical cu UNATC, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Bucureşti, Teatrul Național Craiova, Teatrul de Creaţie şi Experiment Reaktor Cluj, Teatrul Metropolis Bucureşti şi altele. A fost admirat în rolul lui Romeo, pe scena Teatrului Naţional de Operetă, în musicalul scris de binecunoscutul Gérard Presgurvic. La Teatrul Metropolis a jucat în piesa „Nebuna din Chaillot" de Giraudoux, alături de Dana Dogaru, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic şi Irina Petrescu. A fost ocupant al locului II în finala Eurovision România 2022 şi a comentat Finalalele Internaționale Eurovision 2022 şi 2023, alături de Bogdan Stănescu.

(w882)

A fost invitat permanent al emisiunii „Cu capu-n zori" de la TVR 1. Este realizator, moderator, editor şi ilustrator muzical al emisiunilor „Vineri seară în direct” şi „Terasa Urbană”, care se difuzează pe TVR Internaţional şi pe TVR Cultural. Din 2023 este şi colaborator al Operei Naționale Bucureşti, având unul dintre rolurile principale, Raoul, în faimosul musical „Fantoma de la operă”, scris de unul dintre cei mai îndrăgiţi compozitori de gen, Andrew Lloyd Webber.

 

11:00 Un motiv să mori, un motiv să trăieşti (R)

(UNA RAGIONE PER VIVERE E UNA PER MORIRE-Spania, Italia, Franţa, 1972)

Regia Tonino Valeri
Cu: Bud Spencer, Telly Savalas, James Coburn
Western.Redactor Anca Radu

(Reluare)

13:00 La masa de Paşte

(I) (redifuzare) Prezintă Iuliana Tudor

Jurnalist Anamaria Voicu

Producător Iuliana Tudor

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1