loader
Foto

Se zice că... românii se pregătesc de un weekend prelungit

În ediţia de miercuri, 29 aprilie, a emisiunii prezentate de Ioana Voicu şi Flori Constantinescu la TVR 1, de la 17.10, am făcut pregătirea pentru 1 mai cu muzică bună, preparate surpriză şi invitaţi puşi pe distracţie.

 

Florina Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Actriţa, cântăreaţa, pictoriţa, one woman show Rona Hartner, Marinela Ardelean, considerată drept „cel mai bun somelier” al României în 2014, Matinissimii Doru Todoruț si Irina Baianţ de la TVR 2, Zuralia Orchestra, dar şi chefii Mehrzad şi Alex au venit la Se zice că... pentru a ne face încălzirea pentru weekendul prelungit de 1 mai.

(w882)

Irina Baianţ şi Doru Todoruţ

Rona Hartner are un paşaport de cetăţean conferit de UNESCO... Ce calităţi trebuie să aibă un cetăţean universal, ce înseamnă să fii cetaţean universal şi dacă există şi avantaje ale acestui paşaport aflăm la Se zice că... de la TVR 1. Se pregăteşte să participe la Festivalul de  la Cannes, dar în emisiunea de la TVR 1 îşi va dovedi calitaţile de solistă.

Pe Irina o ştiti de pe scena Teatrului de Operetă din Bucureşti. Este soprană şi interpretează rolul principal în cel mai de succes musical al tuturor timpurilor, „Fantoma de la Operă”. Mai nou, prezintă împreună cu Doru Todoruţ (de la Deepcentral) matinalul leneşilor, la TVR 2... Cum s-au întâlnit şi cine ajunge primul dimineaţa la emisiune aflăm de la cei doi prezentatori Matinissimo.

Dacă doriţi să plecaţi la mare, de la 1 mai, taxa de pod Feteşti-Cernavodă se va putea achita şi electronic. Noul sistem de taxare este deja aprobat. Astfel, autorităţile pun în funcţiune un sistem alternativ de taxare pentru folosirea podului peste Dunăre de la Feteşti-Cernavodă, de pe Autostrada Soarelui, acesta fiind similar celui utilizat în prezent la plata rovinietei. Amănunte despre acest subiect vor fi oferite de Ioana şi Flori la ediţia Se zice că... din 29 aprilie.

Ce înseamnă să fii somelier? Ce calităţi trebuie să ai? Oricine poate fi somelier? Ce nu trebuie să faci înainte de a degusta un vin? Aflăm mai multe pe această temă de la Marinela Ardelean, „cel mai bun somelier” al României în 2014, care a lansat şi cartea „50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.

Pentru ediţia de miercuri, gazdele emisiunii Se zice că... s-au pregătit nu doar să vă încânte, ci chiar să vă cânte: Ioana, acompaniată de Andrei Tudor Band va interpreta Proud Mary, din repertoriul Tinei Turner. Iar pentru rubrica Hituri de legendă, în care ne reamintim melodii româneşti celebre interpretate de voci excepţionale, aflate la începutul carierei, Flori va cânta un hit al anului 1985, De-ar fi să vii. Melodia compusă de Alexandru Willmany, pe versurile Roxanei Popescu, a devenit celebră în interpretarea Mihaelei Runceanu.

(w882)

În aceeaşi ediţie Se zice că..., Despina Andrei, reprezentant UNICEF şi Gabriela Coman, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie vin cu noi informaţii despre campania împotriva violenţei verbale la adresa copiilor. A ţipa, a eticheta, a ameninţa, a speria, a umili un copil este o formă de violenţă care nu se recunoaşte ca atare, fiind tolerată în societate. Efectele acestui tip de violenţă sunt foarte greu de recunoscut la copii, dar consecinţele sunt mai ales pe termen lung. Cele două invitate aduc lămuriri suplimentare pe această temă la Se zice că... de miercuri. Iar în finalul emisiunii, Rona Hartner va face show împreună cu Zuralia Orchestra.

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

3:25 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1