loader
Foto

Sezon nou „Exclusiv în România”: prima ediție – Apuseni, gustul misterului

Pe 31 mai, am vizitat, alături de Cristian Tabără și echipa sa, o cetate de peste 3000 de ani și am mers pe urmele unei civilizații străvechi. „Exclusiv în România” se vede duminica, de la ora 18.15, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Echipa „Exclusiv în România” aduce iubitorilor de călătorii un nou sezon al emisiunii, făcând cunoscute noi și noi locuri din țara noastră ce merită vizitate, edificii unice, povești fascinante, tradiții sau delicatese culinare. În ultima zi de primăvară, am vizitat, alături de Cristian Tabără, o cetate misterioasă din Apuseni, am descoperit urmele unei civilizații rupestre, am explorat munții înzăpeziți ai Bihorului și am aflat secretul cămeșii cu ciupag. „Exclusiv în România” s-a transmis la TVR 1, duminică, 31 mai, de la ora 18.15.

(w882) Dealul Sim

Cristi Tabără ne-a condus, în prima ediție a celui mai nou sezon, către o misterioasă cetate, veche de peste 3000 de ani, ascunsă în Dealul Simionului, la Șuncuiuș, în zona Munților Apuseni. Odată scoasă la lumină, ea va deschide porțile primului arheoparc din România, în care va fi integrată și Peștera Ungurul Mare, de la poalele dealului, care găzduiește, la rândul ei, urmele unei străvechi civilizații. Am vizitat-o, de asemenea, împreună cu gazda emisiunii.

(w882) Rachete de

Între timp, ceva mai departe, jurnalista Cristina Madgearu a explorat, împreună cu echipa, zona înzăpezită a Munților Bihorului pe rachete de zăpadă, a descoperit din sania trasă de cai pitorescul cătun Ocoale și a aflat secretul meșteșugului neîntrecut al doamnei Aurelia Matei, care păstrează încă, la Gârda Seacă, tradiția cămășii cu ciupag – un minunat unicat din portul popular românesc.

(w882) Aurelia Ma

A mai vizitat, în apropiere, și peștera Poarta lui Ionele, din Cheile Ordâncușii și a aflat istoria trecerii lui Emil Racoviță pe la peștera Zgurăști.

După atâta drumeție, întreaga echipă s-a reunit la Șuncuiuș, la o masă binemeritată, oferită de un ospitalier bucătar bihorean.

Echipa emisiunii, formată din Marin Găbudean, Cristina Madgearu (producători) și Cristian Tabără (moderator şi realizator) vă aşteaptă în fiecare duminică, la TVR 1 și pe www.tvrplus.ro, de la ora 18.15.

(w882) Echipa TVR

Despre Exclusiv în România

Din primăvara anului 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sfârșit de săptămână, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în Româniaeste transmisă pe TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără și echipa sa călătoresc, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale. Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1