loader
Foto

Sezonul campionilor continuă la „Câştigă România!”: un electrician, pasionat de maşini şi istorie, un editor de carte cu masterat în Etnologie şi un ofiţer în rezervă s-au întrecut în ediţia 5 | VIDEO

Trei dintre cei mai buni și memorabili concurenți ai emisiunii au fost invitaţii lui Virgil Ianţu luni, 20 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1. Ediţiile sezonului 13 „Câştigă România” se văd lunea, ora 21.00, cu redifuzare vinerea, de la 22.30.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

Dacă sunteţi în căutarea unei emisiuni educative, amuzante şi pline de neprevăzut, „Câştigă România!” de la TVR 1 poate fi alegerea voastră.

În noul sezon al concursului de cultură generală pe teme despre România, avem parte de o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi.

(w882)

Luni, 20 noiembrie, de la ora 21.00, la cincea ediţie a sezonului 13, trei dintre cel mai buni și memorabili concurenți ai emisiunii au fost invitaţii lui Virgil Ianţu:

(w882)

Vasile Zegrea, pe care toată lumea îl ştie de „Lică, fără frică” a revenit după 6 ani la pupitrul de unde, timid şi modest, mărturisea, după 4 ediţii câştigate, că speră ca de-acum încolo să-l bage şi pe el cineva în seamă... De profesie electrician, Lică este un autodidact. Aşa şi-a educat şi cei doi fii, foşti concurenţi şi ei, să fie puternici prin forţa argumentului şi a cunoştinţelor pe care le deţin!

S-a născut lângă Prut, în satul Ghermănești, din județul Vaslui, e vesel și sclipitor în compania prietenilor, pasionat de mașini, istorie, tehnologie şi drumeţii montane. Serile pe munte, excursiile cu prietenii, timpul petrecut la înălțime i-au schimbat perspectiva asupra lumii și vieții. Atunci a înțeles că nu contează neapărat să ajungi cât mai sus, ci să nu renunți, să urci, să înveți, să ajungi cea mai bună varianta a ta. Ne-a prezentat cea mai bună variantă a sa luni seară, la „Câştigă România!”

(w882)

Cornelia Florea s-a întâlnit prima dată cu Virgil Ianțu în sezonul 5, însă o greșeală de strategie a făcut-o să piardă. A revenit 5 sezoane mai târziu și a fost foarte aproape de Marele Premiu, oprindu-se în cea de-a opta ediție! Încă de la prima participare a mărturisit că-i plac foarte mult întrebările, diversitatea lor și felul în care sunt formulate!

E născută și crescută în București, dar este foarte atrasă de valorile Ardealului. Geografia este pasiunea sa dintotdeauna și, adiacent acesteia, iubeşte călătoriile și fotografia. Are un masterat în Etnologie, Antropologie culturală și Folclor și un doctorat despre comunitățile minerești din Valea Jiului. Îi plac drumețiile montane, drumurile lungi cu motocicleta, romanele Doinei Ruști și muzica rock, clădindu-şi cultura muzicală cu emisiunile lui Florian Pittiș, pe care l-a admirat ca om și ca artist. În prezent, este editor și traducător la o editură consacrată din București și jinduiește după cercetările de teren. Cercetările ei îmbină poveștile din bătrâni, în încercarea de a recupera ultimele rămășițe din folclor, cu antropologia mediului, urmărind relația pe care oamenii înțeleg să o stabilească cu mediul.

Din „cretacicul” emisiunii, aşa cum îi place să spună, a venit cu gânduri bune şi puţină nostalgie, Nicolae Uszkai, un braşovean cu simţul umorului şi mulți prieteni care-l susțin. Pentru că postează zilnic evenimente şi prezentări ale personalităţilor născute în aceea zi, este foarte bine pregătit pentru acest gen de concurs. A participat la 7 ediţii ale sezonului 2 şi este un membru activ al comunităţii „Câştigă România!”. Este ofiţer în rezervă, membru al Filialei Braşov a Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”. Ca militar, a activat 32 de ani, fiind ofițer în Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov. Este „veteran al teatrelor de operații” la care armata română a fost implicată de-a lungul anilor. Şi a rămas același pasionat de istorie şi cultură şi implicat în mai multe proiecte cu relevanţă socială, culturală şi istorică. Totodată, continuă să fie parte, de mulți ani, în proiecte ce necesită voluntariat pe latura socială pe care le promovează și la care participă cu drag. Actualmente este redactor la „Jurnal de Brașov” și revista „Jurnal Spiritual” ale Fundaţiei „Împreună pentru solidaritate socială” și redactor-şef al unei reviste cu caracter istoric, „Braşovul şi eroii neamului românesc", pe care a înfiinţat-o în anul 2018. Este în prag de lansare a unei cărți cu tematică memorialistică, „Jurnal cu oameni și povești”.

Luni seară însă, misiunea sa a fost să cucerească județele țării, fără a se lăsa intimidat de Virgil Ianţu. Şi asta pentru a ajunge cât mai repede şi învingător la ţintă! L-am urmărit luni seară, de la ora 21.00, în noua ediţie „Câştigă România!”, la TVR 1.

Unii dintre ei s-au remarcat prin șarm, alții prin strategie, unii au fost foarte cuminți și concentrați, alții, din contră, expansivi și foarte vorbăreți. Toți au, însă, un numitor comun: au cucerit publicul! Îi reîntâlnim şi îi admirăm din nou în studioul emisiunii străbătând virtual judeţele României şi arătându-ne cât de mult îşi iubesc ţara prin cunoştinţele deţinute în materie de istorie, geografie, tradiții folclorice, culturale şi spirituale sau personalități ale României. În sezonul 13 „Câştigă România!”, în fiecare seară de luni, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală.

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 6

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1