loader
Foto

Galerie foto

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de biruinţă

Duminică, 23 aprilie, de la ora 8:10, la „Universul credinţei” îl prăznuim pe unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi creştini, cinstit atât de Biserica Ortodoxă cât şi de cea Romano Catolică.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

File de Jurnal

Rafael Udrişte aduce în prim-plan semnificaţiile Săptămânii Luminate şi ne vorbeşte despre sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, pe care am cinstit-o în 21 aprilie.

(w882) Izvorul ta

Dialogurile dimineţii

Răzvan Bucuroiu şi invitaţii săi - Silvia Radu, artist plastic şi George Ivaşcu, actor - vorbesc despre sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, este unul dintre cei mai îndrăgiţi sfinţi creştini, cinstit atât de Biserica Ortodoxă cât şi de cea Romano Catolică. Deşi viaţa lui nu este îndeajuns de cunoscută, în credinţa populară Sfântul Gheorghe este asociat cu omorârea balaurului.

(w882) Sfantul Ma

S-a născut în Capadocia într-o familie creştină, tatăl lui fiind general în armata lui Diocleţian. La nici 30 de ani, Gheorghe a devenit la rândul său general în armata împăratului roman.

Odată cu începerea persecuţiilor creştine din anul 303, Sfântul Gheorghe pentru că a refuzat să se lepede de credinţa sa, a fost supus multor chinuri - loviri cu suliţa, tras pe roată şi alte suplicii practicate de prigonitorii creştinilor. În final a fost condamnat la moarte prin decapitare în data de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire.

Între cer şi pământ

Vă invităm să urmăriţi un material realizat de Anna de Hillerin în Comuna Sfântu Gheorghe din Delta Dunării. Ultima plajă sălbatică din Europa, un loc sfinţit de Dumnezeu, iubit de oameni şi ocrotit de Sfântul Gheorghe.

(w882) Comuna Sf

Jurnalişti emisiune: Răzvan Bucuroiu, Andrei-Victor Dochia, Rafael Udriște, Corneliu-Vlad Matache, Ciprian Dumea, Paula Tăbârcă, Ion-Lucian Ciucu, Cristina Ionescu, Anna de Hillerin

Producător: Cristina Andrei

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Cu ai mei!

* Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1