loader
Foto

Situaţia drumurilor din România, dezbătută la Vorbeşte liber!

Cea mai controversată autostradă din România a făcut subiectul emisiunii moderate de Claudiu Lucaci marţi, 27 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Claudiu Lucaci

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Luni, ministrul Iulian Matache le-a prezentat liderilor de partid situaţia celei mai controversate autostrăzi: Orăştie-Sibiu. El susţine că banii europeni pentru lotul 3 din Orăştie-Sibiu nu vor fi pierduţi, pentru că CNADNR a cerut la Bruxelles fazarea acestui tronson. Cât despre greşeala constructorului, italienii trebuie să şi-o asume şi să refacă autostrada pe banii lor. Claudiu Lucaci şi invitaţii săi, senatorul PSD Sorin Bota şi Augustin Hagiu, prim-vicepreşedintele PRU, au dezbătut situaţia drumurilor din România, marţi, 27 octombrie, la cea de-a doua ediţie Vorbeşte liber! a săptămânii.

„Să vorbim despre drumuri. De fapt, despre lipsa lor. Şi cum am ajuns ţara cu cea mai slabă infrastuctură rutieră din UE”, ne invită Claudiu Lucaci la talk-show-ul de marţi.

(w882) Claudiu Lu

Compania de Drumuri trebuie să găsească vinovaţii pentru starea în care se află Autostrada A1, mai ales că printre cei care au avizat construcţia sunt şi inginerii de la Direcţia Regională Braşov. Pentru lotul 3 din Orăştie-Sibiu, care trebuie demolat la doar nouă luni de la inaugurare, CNADNR a plătit în jur de 650 de milioane de lei.

În talk-show-ul serii de la TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Din 12 octombrie, emisiunea este moderată, alternativ, de: Sorin Avram (luni), Claudiu Lucaci (marţi), Adrian Bucur (miercuri), Mihai Rădulescu (joi). Produsă de Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii.

Emisiunea este urmată, de la 22.00, de Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru. Ambele programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1