loader
Foto

Slujba de Bobotează, în transmisiune directă la TVR 1

Pe 6 ianuarie, de ziua Botezului Domnului, primul mare praznic al anului, într-o ediţie specială „Universul Credinţei” realizată în condiţii dictate de pandemie, telespectatorii au urmărit slujba Aghiazmei celei Mari. La TVR 1, de la ora 11.00.

 

Universul credinţei

Într-o ediţie specială Universul credinţei prilejuită de Sărbătoarea Botezului Domnului, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova transmit miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 11.00, în direct de la Catedrala Patriarhală, slujba de Bobotează, oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Primul mare praznic al anului, Botezul Domnului - sau Boboteaza, sau epifania - este sărbătorit la 6 ianuarie de către credincioşii ortodocşi și catolici. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie, care se traduce prin "Arătarea Domnului", adică a Sfintei Treimi.

Obiceiul creştin de sfinţire a caselor în ajunul Botezului Domnului are loc anul acesta în condiții speciale. Preoții care merg cu Botezul au primit recomandarea de a nu intra în casele enoriașilor, să poarte mască și mănuși și să păstreze distanțarea fizică.

(w882)

În unele parohii, preoții intră în locuințe doar dacă sunt chemați, dar masca de protecție este obligatorie. Recomandările primite de preoți au fost ca vizitele pastorale să fie făcute doar de către preotul de parohie/sector pastoral. În desfășurarea acestor vizite se vor respecta toate normele sanitare impuse de autorități: clericii și cântăreții vor purta mască sanitară și mănuși și se va respecta distanța de 1,5 m. Nu se va intra în casele enoriașilor, decât la cererea insistentă a acestora.

Mai multe informaţii despre cum se vor desfăşura vizitele pastorale pentru credincioşi găsiţi pe stiriletvr.ro.

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare, credincioşii urmând să primească Aghiazma Mare sfinţită şi îmbuteliată marţi, iar cu Aghiazma Mare de miercuri să fie doar binecuvântaţi în aceeaşi zi prin stropire, a precizat Patriarhia Română.

Aşadar miercuri, 6 ianuarie, la TVR 1, telespectatorii pot viziona în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală, slujba Aghiazmei celei Mari. Ediţia specială Universul credinţei este realizată de Andrei Victor Dochia.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1