loader
Foto

Slujba Învierii, în direct de la Catedrala Patriarhală, la TVR 1

Cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paști, precum şi ediţii speciale „Universul credinţei” se regăsesc în grila TVR 1.

 

Universul credinţei

Ca în fiecare an, TVR 1 transmite cele mai importante slujbe religioase oficiate de Paști la Catedrala Patriarhală din București.

Vineri, 14 aprilie, de la ora 18.10, românii pot urmări, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Denia Prohodului Domnului, într-o ediţie specială „Universul credinţei”. Comentariul – Corneliu Vlad Matache.

În seara de Înviere, pe 15 aprilie, începând cu ora 23.10, tot în „Universul credinţei”, vedem la TVR 1, în direct de la Catedrala Patriarhală, Slujba Învierii, oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Jurnalistul Andrei Victor Dochia îi va avea invitaţi în studioul TVR pe interpreta de muzică bisericească Maria Coman, alături de un cor psaltic şi pe jurnalistul Răzvan Bucuroiu.

Vom putea urmări o discuţie despre lumina sfântă de la Ierusalim şi semnificaţia marii sărbători creştine, dar şi despre cântările bisericeşti, mai ales că 2023 este anul comemorativ al imnografilor şi cântăreţilor bisericeşti din Patriarhia Română.

Maria Coman ne va bucura cu câteva cântări bisericeşti, chiar în avanpremiera concertului de muzică psaltică pe care interpreta îl va susţine în Ziua de Paşti la Turnul lui David din Ierusalim.

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

* DREPTUL LA APĂRARE ÎN PROCESUL PENAL

Invitat Sergiu Stănilă, avocat

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

Transmisiune directă /

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

Domeniul Goleştilor, destinaţie de top la „Exclusiv în România”!

Prima școală din Țara Românească în care au învățat săraci și bogați laolaltă, cu învățământ în limba română, sprijinirea unor revoluții, ...

 

#tvr1