loader
Foto

Solidaritatea şi curajul, celebrate la TVR, de Mica Unire

De Ziua Unirii Principatelor Române, TVR a sărbătorit nu doar momentul istoric în sine, ci şi spiritul acestuia. A celebrat nevoia de a fi împreună şi de a face bine. A invitat telespectatorii într-o călătorie emoţionantă a unirii, inspiraţiei şi recunoaşterii, într-o ediţie specială a emisiunii „Punctul critic” transmisă miercuri, 24 ianuarie, la TVR 1.

 

În acord cu tema emisiunii - „Unirea în bine” - , jurnalistul Bogdan Muzgoci şi invitaţii săi au amintit de importanţa comuniunii şi a comunităţii. Au onorat şi celebrat oameni şi proiecte care fac binele să triumfe, persoane extraordinare care cred în puterea lor de a schimba lumea.

Telespectatorii au avut ocazia să-i cunoască pe câţiva dintre ei în cadrul campaniei „Omul Anului”, desfăşurată la Televiziunea Română în 2023.

Despre ei, despre iniţiativele şi faptele lor curajoase au vorbit, cu admiraţie, în cadrul emisiunii, Iuliana Tudor, realizator TVR şi gazdă a „Galei Omul Anului 2023”; Zoli Toth, membru în juriul campaniei TVR; jurnalista TVR Irina Luca, autoarea unor reportaje-portret; Nicolae Cozma, coordonator al campaniei „Omul Anului”.

Pe parcursul programului, au vorbit în direct Vlad Plăcintă - eroul care salvează vieţi, câştigător al premiului, Iosif Cârstean - salvatorul căsuţelor bucovine şi Ionuţ Stancovici - antrenorul care schimbă vieţi, finalişti ai campaniei.

„Ce te determină să mergi pe un astfel de drum fără niciun fel de ajutor? Care este motorul acela care face ca ziua de mâine să însemne o motivaţie nouă şi să nu te laşi? Chiar dacă nu găseşti un sponsor, chiar dacă nu există şanse pentru o anumită situaţie, să nu renunţi. În aceste poveşti avem modele de viaţă puse în slujba binelui şi ori de câte ori am avut o astfel de chemare am spus da. În seara în care am prezentat Gala , după ce m-am întâlnit cu cei 13 eroi, am plecat din platou mai smerită”, a declarat Iuliana Tudor.

„Ceea ce s-a întâmplat la Gala este un fel de reţea a binelui care uneşte cumva România şi dacă reuşim să unim punctele acestea s-ar putea să avem o ţară mai aproape de ceea ce ne dorim fiecare dintre noi”, a spus, la rândul său, Irina Luca.

„Eroii campaniei sunt nişte oameni care nu au bariere, cărora nu le stă nimic în faţă. Pentru ei nu există nu pot”, a declarat Zoli Toth.

De ce este nevoie de astfel de campanii? De ce să îi aducem în lumina reflectoarelor pe aceia care se implică, cărora le pasă şi nu dau înapoi în faţa niciunei dificultăţi? Cum putem face ca experienţa lor să servească drept pildă şi să se multiplice în societatea românească? Este aceasta calea pentru ca noi toţi, inspiraţi şi mobilizaţi de exemplul lor, să transformăm în bine ţara în care trăim?  Acestea au fost doar câteva dintre întrebările la care au încercat să găsească răspunsuri invitaţii emisiunii.

Despre campania „Omul anului”

Omul anuluieste un amplu proiect social derulat de TVR în 2023, cu poveşti impresionante ale unor oameni care au făcut gesturi de generozitate ieşite din comun sau fapte cu impact deosebit în societate, acte de curaj sau care au avut iniţiative în beneficiul semenilor şi al planetei.

Campania „Omul anului a inclus mai multe producţii premium: o serie de reportaje-portret şi două gale-eveniment, în care au fost dezvăluite şi premiate 13 poveşti ale unor eroi desăvârşiți.

Galele au fost difuzate pe TVR 1, în zilele de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, şi de Revelion, în 31 decembrie 2023, atunci când a fost desemnat câştigătorul campaniei.

Vlad Plăcintă - Preşedintele Organizaţiei „Salvează o Inimă", eroul care salvează vieţi - a primit premiul „Omul anului”. Alături de el, pe „scena recunoştinţei” au fost onoraţi toţi protagoniştii campaniei „Omul anului” şi poveştile lor impresionante

Omul anului” a fost ales dintre 13 personaje pe baza votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din cinci personalităţi.

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1