loader
Foto

Galerie foto

Spectacolul „La Hanul lui Ghiţă” din Festivalul Ioan Macrea continuă la TVR 1

Iuliana Tudor este gazda evenimentului de la Sibiu şi la cea de-a 24-a ediţie a acestuia. Urmărim cele mai frumoase momente ale Festivalului pe 15, 22, 29 ianuarie, respectiv 5 februarie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

IULIANA TUDOR

Aflat la cea de-a 24-a ediţie, Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea” este un eveniment cultural de excepţie, iniţiat în memoria maestrului coregraf Ioan Macrea. Acesta a dus faima României în lumea întreagă, prin cea dintâi formaţie de dansuri populare din România: Junii Sibiului.

Ansambluri profesioniste din întreaga ţară şi artişti de renume transformă Sibiul, an de an, în capitala muzicii şi a jocului popular românesc! Începând din 15 ianuarie, timp de patru duminici, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1, la noi demonstraţii de virtuozitate, talent şi profesionalism.

(w882) Iuliana pe

(w882) dans 2

„Ca în fiecare an, Festivalul Naţional de Folclor Ioan Macrea demonstrează că dansul şi obiceiurile româneşti atrag în continuare un public numeros în sala de concert şi că rămâne un proiect cultural valoros în peisajul evenimentelor de gen din România. M-a surprins la modul cel mai plăcut faptul că fiecare ansamblu a prezentat programe tematice construite atent şi promovând specificul fiecărei zone în parte. Felicitări tuturor, iar pe dumneavoastră vă aştept în faţa micului ecran, să vă bucuraţi de spectacole extraordinare!”, ne invită Iuliana Tudor, gazda Festivalului „Ioan Macrea” şi la această ediţie, desfăşurată la sfârşitul lunii noiembrie a anului ce s-a încheiat.

(w882) Iuliana Tu

(w882) fest Macre

(w882) Iuliana_co

Pe 15 ianuarie, iubitorii folclorului şi ai dansurilor populare urmăresc un spectacol de teatru muzical coregrafic, semnat de Silvia Macrea, susţinut de gazdele evenimentului, Ansamblul Junii Sibiului. Pornind de la ideea că hanul de odinioară era loc de întâlnire și de voie bună, ne întâlnim, aşadar, duminică seară, pentru un popas la hanul tradițiilor. Astfel, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul „Ceata Junilor”, Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Traian Stoiță, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Gabriel Dumitru, Codruța Rodean, Stana Stepanescu, Daniel Pop, Nicu Mâță, Răzvan Năstăsescu, Izabela Tomița, Marcel Părău, Aurora și Săndel Mihai, Bogdan Cioranu, Traian Stoiță, Cătălin Iancu, Adrian Neamțu și Gabriel Popescu petrec „La Hanul lui Ghiţă”.

(w882) scena

Petrecem „La Hanul lui Ghiţă” şi pe 22 ianuarie, când urmărim şi fragmente din programele artistice ale unora dintre cele mai reprezentative ansambluri folclorice de la noi din ţară. Călătoria muzicală începe în Maramureş, cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Baia Mare, apoi mergem în Moldova alături de Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte din Iaşi, precum şi în Ardeal, cu Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul din Târgu Mureș.

(w882) Iuliana Tu

Momente coregrafice și de măiestrie instrumentală, precum și recitaluri susținute de vedete ale folclorului românesc ne aşteaptă, aşadar, timp de patru seri de duminică. Seri pe care le putem petrece admirând câteva dintre cele mai bune ansambluri folclorice din ţară, bucurându-ne împreună de cântecul şi jocul românesc, de momente alese, puneri în scenă inedite şi surprize muzicale. Ediţia 24 a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” se vede la TVR 1, pe 15, 22, 29 ianuarie, respectiv pe 5 februarie, de la ora 21.00.

Ediţia din 15 ianuarie se vede la TVR Moldova vineri, 20 ianuarie, de la ora 22.10, iar la TVR Internaţional, pe 22 ianuarie, de la 21.00.

Foto: FB Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului; Iuliana Tudor

0:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

...cu Eugenia Vodă* In memoriam George Banu

Emisiune de Eugenia Vodă1:05 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

 
Andrei Ujică, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”

În ultima ediţie a sezonului „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu ne propune un interviu de suflet cu scriitorul şi regizorul român Andrei Ujică. ...

„Eurovision ești tu!” - podcast despre concurenții Selecției Naționale

Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre, realizează o serie podcast #eurovisionestitu ...

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

publicat: joi, 26 ianuarie 2023

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid ...