loader
Foto

Sportul românesc şi prețul performanței. Final de sezon „Miturile comunismului”, la TVR 1

La începutul unei veri pline de competiții sportive importante, echipa emisiunii ne-a adus în atenţie unul dintre puținele lucruri care ne umpleau de bucurie și fală în comunism: sportul. Irina Luca și invitații ei ne-au aşteptat la TVR 1, duminică, 23 iunie, de la ora 18.00, în ultima ediţie a sezonului „Miturile comunismului”.

 

Miturile comunismului

În ediția din 23 iunie a emisiunii „Miturile comunismului”, Irina Luca ne-a invitat la o discuţie despre sportul românesc şi prețul performanței sportive. Pentru că suntem la începutul unei veri pline de competiții sportive importante, iar unul dintre puținele lucruri care ne aduceau bucurie și fală în comunism era tocmai sportul.

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport și jurnalistul Dragoș Pătraru au fost invitații ultimei ediții din acest sezon a emisiunii „Miturile comunismului”. Duminică, 23 iunie, de la ora 18.00, la TVR 1.

(w882)

„Aducem în această ediție imagini de arhivă inedite: secvențe de familie cu fostul și actualul selecționer al Naționalei de fotbal; secvențe de la antrenamentele echipei de caiac canoe; săriturile în înălțime fantastice ale Iolandei Balaș; filmul făcut de americani, în România comunistă, despre Nadia; întrecerile pentru amatori organizate sub numele Daciada”, ne-a dezvăluit Irina Luca, prezentatoarea emisiunii.

(w882)

Irina Luca și invitații ei au discutat despre sportul de performanță și mulțimea de medalii obținute de sportivii români, despre sportul de masă și orele de educație fizică de la care nu lipsea nimeni, dar și despre sacrificii, pentru că rezultatele bune aveau un preț.

(w882)

Ce am adus cu noi din anii când sportivii erau consideraţi bunuri naţionale, când statul comunist aprecia medaliile şi pentru că demonstrau calitatea sistemului (politic, economic şi social) şi ce sanse au anul acesta, la Paris, cei aproape 80 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice... Despre toate acestea, am aflat în ultima ediţie a sezonului „Miturile comunismului”. Duminică, 23 iunie, ora 18.00, la TVR 1.

Prezentatoare: Irina Luca

Producător: Mimi Necula

„Miturile comunismului" este o emisiune prin care trecutul devine lecție pentru prezent şi viitor, un mecanism prin care ne definim o parte a identității noastre. Cunoașterea este o cale de a evita erorile și ororile trecutului și, prin invitați reprezentativi și mărturii concludente, miturile devin adevăruri ale unei realități care a marcat o mare parte a populației României, o pagină de istorie care încă se scrie...

 

3:55 Viaţa satului (R)

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Tehnologiile care se bazează pe fenomene cuantice sunt azi peste tot în jurul nostru. Urmăriți în acest documentar pașii decisivi care au permis ...

Secretele neuroplasticității | VIDEO

Secretele neuroplasticității | VIDEO

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea și psihoterapeutul Mircea Ilie Dumitru, invitați în această ediție a emisiuunii “Eu pot”, realizată de ...

 

#tvr1