loader
Foto

Stop violenței în școli!

Luni, 25 martie, de la ora 13:00, am deschis sezonul 4 al emisiunii „Oamenii și legea”, discutând pe larg despre acest subiect.

 

La nivel mondial, aproximativ 1 din 3 elevi a fost victima violenței școlare. În România, se estimează că aproape jumătate dintre elevi au fost agresați de colegi cel puțin o dată. În acest context, numărul ridicat de cazuri de violență școlară pare a fi o consecință directă a mediului în care copiii și adolescenții învață. Lipsa unui spațiu sigur, a unor măsuri de protecție a victimelor, a acțiunii cadrelor didactice, elevilor, părinților și societății civile, nu fac decât să permită fenomenului să ia amploare, cu consecințe devastatoare asupra procesului educațional, ratei de abandon școlar, sănătății fizice și psihice ale elevilor.

(w882) Mihaela Ol

În direct, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost LAVRIN COVACI, avocat.

(w882) lavrin cov

Tipurile de violență în școală îmbracă diferite forme: de la agresiunea fizică făcută cu intenția de a răni cealaltă persoană, la abuz sau violență verbală și emoțională precum insulte, amenințări, porecle, intimidare, umilire, ajungând la violență socială, înțeleasă prin izolarea și controlarea actiunilor victimei, bullying sau cyberbullying, care se referă la hărțuirea sau intimidarea care are loc în mediul online.

(w882) lavrin cov

Toți copiii, care sunt supuși oricărui tip de violență, inclusiv celei școlare, pot beneficia de asistență și intervenție imediată, sunând la numărul de urgență 119, apelabil în mod gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, 24 de ore din 24. Apelul va fi gestionat de către consilierii Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului care vor alerta Poliția și alte organe specializate în cazurile grave, unde este nevoie de o astfel de măsură.

(w882) oamenii si

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

1:30 Cercul (R)

(THE CIRCLE-SUA, 2017)

Regia James Ponsoldt

Cu: Emma Watson, Tom Hanks, Bill Paxton

Redactor Bogdan Stănescu

X

(Reluare)

3:15 Dosar România (R)

Umbrele chinului în închisorile comuniste-povestea postumă a părintelui Nicolae

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1