loader
Foto

Subiecte de „Interes general”, la TVR 1

Ing. George-Adrian Dincă, dir. general Registrul Auto Român, Vasile Ştefănescu, preşedinte Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România şi Ion Dedu, mediator, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 26 aprilie, de la ora 17.30.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Proprietarii maşinilor mai vechi de 12 ani vor trebui să facă verificarea ITP la un an, şi nu la doi ani, cum erau obişnuiţi până acum. Propunerea îi aparţine Registrului Auto Român care susţine că scopul principal al acestei măsuri este creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii parcului naţional de automobile. Potrivit reprezentanţilor RAR, noua măsură ar putea fi introdusă din 2018.

Încă de la începutul acestui an, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a ameninţat cu mişcări de protest, pe care le-au declanșat astăzi, cerând ordonanţă de urgenţă care să elimine taxiurile pirat. Reprezentanţii COTAR susţin că, spre exemplu, activitatea UBER este nereglementată în România, iar astfel de platforme ar trebui să fie obligate să se autorizeze, pentru că fac concurenţă neloială. În replică, UBER spune că cei de la Confederație se bazează în mare parte pe dezinformări, acţionând în dezavantajul a zeci de mii de oameni.

Pentru evitarea supraaglomerării peniteniciarelor şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor din spaţiile de detenţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține dezvoltarea medierii penale ca procedură alternativă procesului judiciar penal. La acest moment propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii privind medierea şi organizarea profesiei de mediator este la Camera Deputaţilor.

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea se difuzează în direct la TVR 1 şi online pe TVR+, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:30.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1