loader
Foto

Galerie foto

Sunt riscuri pentru Republica Moldova, în contextul apropierii de UE?

Marian Voicu şi echipa sa a continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Presa afiliată Kremlinului cere pedepsirea Republicii Moldova pentru interzicerea simbolurilor propagandei ruse și apropierea de Uniunea Europeană. Incidentele din Transnistria sunt puse de Rusia pe seama Ucrainei, iar Occidentul crede că sunt operațiuni sub steag fals și ar putea constitui un pretext pentru agresiunea armată a Rusiei împotriva Republicii Moldova.

Ce ar putea urma? Istoricul Cosmin Popa, cercetător la Institutul de Istorie Nicolae Iorga, comentează subiectul alături de Marian Voicu la Interviul săptămânii, prima rubrică a ediţiei „Breaking Fake News” din această săptămână. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.

(w882) Cosmin Pop

Recentele atacuri cibernetice împotriva unor instituții publice din România au fost revendicate de hackeri ruși. Este prima agresiune împotriva României de la începutul războiului din Ucraina. Totul despre această temă, la Conspiraţia săptămânii, cu Tatiana Ţarfulea.

Transnistria este primul stat artificial creat de sovietici, în 1924. Aici au apărut tezele privind limba moldovenească și poporul moldovenesc. Despre Transnistria – falsa republică ne spune mai multe Gabriela Avram, tot în ediţia din 4 mai a emisiunii.

Iar la Revista presei fake, Horia Gruşcă trece în revistă subiecte precum celebrarea zilei de 9 mai, Transnistria și războiul nuclear – temele cele mai recente ale ofensivei propagandei ruse.

Cât e adevăr şi cât e minciună din toate informaţiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 4 mai, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1