loader
Foto

Galerie foto

Ţara Galilor şi Mali, destinaţiile „Teleenciclopediei”

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vine cu noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă, de la ora 18:50, la TVR 1 şi online pe TVR+. 

 

Teleenciclopedia

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Comori toscane. Val Di Chiana

Printre oraşele  întemeiate în Evul Mediu  ce înconjoară Val di Chiana se remarcă Sinalunga, important centru ecleziastic, unde pot fi admirate 11 vechi şi frumoase biserici. Îmbinând arhitectura renascentistă cu elemente ale barocului, Collegiata di San Martino, fondată în 1588 şi sfinţită în 1595, găzduieşte operele unor talentaţi pictori sienezi.

Haute-Couture

După Al Doilea Război Mondial, Franţa, extenuată şi cu economia ruinată, cedase Statelor Unite ale Americii vechiul său privilegiu de ,,arbitru al eleganţei”! Dar în 1947, Christian Dior, aproape un necunoscut, inventa conceptul „New Look”, stârnind admiraţia unora şi dispreţul altora.

Timbuktu

Lăsăm în urmă meleagurile dogonilor – despre care am vorbit în episodul anterior – pentru a ne îndrepta spre Timbuktu – vestit centru urban din Mali, fondat în jurul anului 1100, de tuaregi.

Ţara Galilor

Strâmtoarea Menai din Marea Irlandei – ce separă insula Anglesey de ţărmul nordic al Ţării Galilor – deschide în Golful Conway o zonă cu bălţi noroioase, care ,,îmbie” felurite păsări acvatice. Cele mai mici dintre acestea sunt fugacii de ţărm.

Ediţia va fi disponibilă timp de şapte zile pe TVR+

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1