loader
Foto

Galerie foto

Teleenciclopedia: În lumea lui Vincent Van Gogh | VIDEO

Pe 19 septembrie, de la ora 18:50, la TVR 1, aflăm despre importanța pe care o dădea Van Gogh florii soarelui, călătorim pe insula Rottnest, descoperim istoria unor fortărețe celebre și ne amintim de Bătălia de la Verdun.

 

Teleenciclopedia

VINCENT VAN GOGH – „FLOAREA SOARELUI”

Convins că floarea ce-și întoarce mereu fața spre Soare îi era predestinată, pictorul olandez Vincent Van Gogh și-a legat, pentru totdeauna, numele de strălucirea ei. Din nefericire, a avut o viață zbuciumată căreia i-a pus, chiar el, capăt la 37 de ani. În cei zece ani de creație artistică nu a reușit să vândă decât o singură pictură, dar în prezent tablourile sale sunt printre cele mai apreciate din lume, fiind evaluate la zeci de milioane de dolari.

BĂTĂLIA DE LA VERDUN (ep. 4/5)

(w882)

În timp ce trupele Hexagonului rezistau eroic, departe de front, viața decurgea de parcă bătălia fusese câștigată ... Civilii erau preocupați de traiul zilnic și viața mondenă. Nu știau că pe colinele pârjolite din jurul Verdunului muriseră deja 60.000 de soldați – câte unul la fiecare două minute.

 

CONSTRUCTORII DE CASTELE (ep.9)

(w882)

Exista o fortăreață care părea să împlinească aspirațiile meșterilor de a atinge perfecțiunea – Carcassonne. Deși bombardată cu trebuchete și catapulte, ea a rămas neclintită ani la rândul. Deseori, un castel (simbol suprem al revoltei) putea să cadă chiar în mâinile poporului asuprit. O astfel de soartă a avut și Castelul Harlech. Construit la comanda lui Edward I pentru a zdrobi rezistența inamicilor, acesta avea să fie cucerit de ultimul stăpânitor velș din Wales – regele Owain.

INSULA ROTTNEST (ep. 2/10) (Premieră)

(w882)

Deși are numai 16 hectare, Insula Carnac este un veritabil „paradis” al şerpilor tigru (Notechis scutatus) și al otariilor australiene (Neophoca cinerea). La 40 de kilometri mai spre sud, o altă insulă adăpostește aproximativ 1000 de pinguini mici, care cresc până la o medie de 33 cm înălțime și 43 cm lungime. Pe Insula Rottnest, doar cele mai „călite” quokka vor putea supravieţui asprei veri australe.

***

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

***

Ediția se difuzează pe 19.09.2020, de la ora 18.50, la TVR1

Reluare în 20.09.2020, ora 01.00, la TVR1.

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1