loader
Foto

Galerie foto

Caii namibieni la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19:00, pe TVR1 şi TVR+, vă aşteptăm cu o nouă oră magică la Teleenciclopedia.  Reluare în  3 noiembrie 2018, TVR 1, ora  06:30.

 

Teleenciclopedia

Iată sumarul ediției nr. 2592:

SUBIECTUL1: EUGÈNE DELACROIX – „FEMEI  DIN  ALGER  ÎN  APARTAMENTUL  LOR” (ep.1/2) (Reluare din 14.04.2018)

(w882)

După Campania lui Napoleon Bonaparte în Egipt, europenii au descoperit în nordul Africii o lume nouă, exotică, plină de mister – sursă fascinantă de inspirație pentru artiștii romantici. În 1834, pictorul francez Eugène Delacroix realiza și își expunea, la Salonul de Artă din Paris, cea mai importantă dintre lucrările inspirate de Orient: Femei din Alger în apartamentul lor .

SUBIECTUL 2 : CAII NAMIBIENI (ep.4/5) (Reluare din 21.04.2018)

(w882)

Nemaiputând să țină pasul cu restul grupului, un cal bătrân şi slăbit, e victimă sigură a hienelor; Pinguinii „cu picioare negre” (Spheniscus demersus) culeg plante marine pentru construirea cuiburilor; Pe ţărmul sud-vest african al Atlanticului, şacalii cu spate negru (Canis mesomelas) au concurenţi serioși în „goana” după  „delicatese” : hienele brune.

SUBIECTUL  3:  DESPRE JUCĂRII. SOLDĂȚEII (Reluare din 14.04.2018)

Soldățeii-jucărie există de milenii în diverse culturi. Cei mai vechi, descoperiți în mormântul Prințului Emsah, dăinuie din mileniul al II-lea, î.Hr. Inițial, figurinele erau lucrate manual, dar acum 200 de ani, lucrurile s-au schimbat, odată cu inaugurarea primei fabrici, la Berlin.  Însuși Hans Christian Andersen i-a celebrat scriind povestea Soldățelul de plumb , publicată la Haga în 1838.

(w882)

SUBIECTUL 4:   ODISEEA VULCANILOR (ep. 3/9) (Reluare din 14.04.2018)

Din „punctul fierbinte” (cunoscut în engleză drept hotspot), magma își croiește ferm drum prin crustă – o erupție fiind pe cale să înceapă. Peticul de uscat, abia format, se poate oricând sfărâma și împrăștia în ocean.

(w882)

***

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

 

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1