loader
Foto

Galerie foto

Teleenciclopedia: Bătălia de la Verdun

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, pe TVR1 şi TVR HD, parcurgem un nou traseu al cunoaşterii: de la castelele din Evul Mediu, la picturile lui Edgar Degas, aflăm apoi despre Bătălia de la Verdun şi trecem, în final, prin  lumea maimuţelor-păianjen.

 

Teleenciclopedia

EDGAR DEGAS – FEMEI PE TERASA UNEI CAFENELE, SEARA (ep.2/2)

Reîntors din America la Paris, în anul 1873, Edgar Degas se dedica înfățișării realității cotidiene, potrivit programului estetic al impresioniștilor. Frecventa împreună cu Edouard Manet, Cafeneaua Guerbois, în Montmartre, unde li se alăturau Renoir, Monet, și alți amici. În căutarea modernului, respingea constrângerile și experimenta noi tehnici în atelierul propriu, dar și în stradă, ridicând subiectele triviale pe culmile artei.

(w882)

BĂTĂLIA DE LA VERDUN (ep.1/5)

Pe 21 februarie 1916, ora 07:15, în pădurea Le Bois Des Caures, lângă oraşul Verdun, germanii începeau bombardarea pozițiilor franceze. Era doar începutul celei mai lungi bătălii din Primul Război Mondial, chiar din istoria lumii, ce avea să se încheie cu victoria francezilor, abia pe 18 decembrie în același an.

(w882)

CONSTRUCTORII DE CASTELE (ep.8)

Cu două decenii înaintea sângerosului asediu condus de regele John I asupra castelului Rochester (1215), Richard Inimă de Leu, fratele său, construise în Normandia, un ansamblu de castele, printre care și vestitul Gaillard. Mai târziu, în secolul al XIII-lea, Gilbert de Clare avea să elaboreze un nou tip de castel, cu apărare stratificată: Caerphilly. Dar, nu acesta era considerat inexpugnabil, ci maiestuosul Carcassonne.

(w882)

MAIMUȚELE-PĂIANJEN (ep.3/5)

Este prima oară când se încearcă reabilitarea unei familii de maimuțe păianjen cu mâini negre (Ateles geoffroyi) și zece dintre adulți au fost echipați cu radio emițătoare pentru a le fi urmărite progresele. Din păcate, șansele nu par să fie de partea lor. Infinity și Monita, puiul ei, trebuie să-și potolească setea, dar există riscul să fie atacate de crocodilii mexicani (Crocodylus moreletii).

(w882)

***

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca


***

Ediţia se difuzează pe TVR 1 şi TVRHD, pe 12 octombrie, de la ora 19:00

Reluare în 13 octombrie 2019, TVR 1, ora 01:35

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1